Balokány: ha a beruházások indulnak

2009. július 11. szombat 19:49

Balokány: ha a beruházások indulnak
Egyelőre nem kezd hozzá a Balokányligetbe tervezett szálloda építéséhez az Aquaprofit Zrt. cége, a Szállodainvest Kft., de, mint mondják, "elkötelezettek mind e fejlesztés, mind a műemléki védettségű régi épületek felújításában". A négymilliárdos projekthez kapott 600 milliós uniós támogatásra már le is szerződött a beruházó, így esély van az ígéretek beváltására is.

Mint ismert, a a Balokány-fürdő enyészetté vált területére álmodott előbb aquaparkot, majd egy sikertelen uniós pályázatot követően wellness-szállodát az Aquaprofit Zrt.

A cég abban bízott már eredeti tervei kidolgozásakor is, hogy a kulturális főváros program nagyberuházásainak szomszédságában életképes fejlesztéseket lehet végrehajtani.

Grubics Míra, a cég marketing menedzsere azt mondta lapunknak, hogy éppen ezért ezen projektek (hangversenyterem, Zsolnay negyed, Tudásközpont) készültségi fokától teszik függővé a jogerős építési engedéllyel rendelkező, másfél év alatt felépíthető szálló kivitelezésének kezdési dátumát.

A tél végén ugyan még úgy nyilatkoztak lapunknak a társaságnál, hogy a gazdasági válság következményeként megváltozott hitelezési feltételek miatt a finanszírozási hátteret újra kellett gondolniuk, de most nem tért ki ilyen problémákra a marketinges.

Az ugyanakkor fontos, hogy a városi projektek megépüljenek, hiszen az ezekbe érkezők adnák a majdani szálloda vendégeinek jó részét. Mint Grubics Míra elmondta, az egyik beruházás fontos feltétele már teljesült, a többi alakulását pedig folyamatosan nyomon követik, s "amint ezek a megfelelő stádiumba érnek, a Szállodainvest Kft. is megkezdi az építkezést".

Kérdésünkre azt is elárulta, hogy a Balokány-fürdő műemléki épületeinek rekonstrukciója 400 millió forintot tesz ki, az oltalom alatt álló épületek felújítása pedig továbbra is a beruházás részét képezi.


Képünk az egykor szebb napokat látott fürdő területén készült.


Korb Zoltán - Fotó: Dittrich Éva