A rendőrségre került Páva kék villogós autózása, de úgy tudjuk, Korontossal félreérthették egymást

2016. március 30. szerda 16:57

A rendőrségre került Páva kék villogós autózása, de úgy tudjuk, Korontossal félreérthették egymást

Eljárást indított a rendőrség Páva Zsolt, Pécs polgármesterével szemben, aki megkülönbözető jelzést használt az általa vezetett autón, amikor felvezette a Magasház bontási törmelékeit szállító első teherautót pénteken. Úgy tudjuk, Páva Zsolt és Korontos Zoltán ezt megelőzően egyeztettek a kék villogó használatáról, ám félreértés történt közöttük.

Amint arról beszámoltunk (írásunkat lásd a kapcsolódó anyagok közt jobbra fent), pénteken megkezdődött a Magasház bontása.

Az esemény kapcsán sajtótájékoztatót tartottak, amelyen megjelent Páva Zsolt, Pécs polgármestere is. A városvezető, miután beszélt az újságírókkal, beszállt egy személykocsiba, aminek a tetejére egy kék villogó volt felszerelve, majd használta is a megkülönböztető jelzést, amikor felvezette a törmeléket szállító első teherautót.

Az esetről az RTL Híradója is beszámolt, akik a rendőrséget is megkérdezték, jogszerű-e a polgármester villogózása - majd a hatóság eljárást indított Páva Zsolttal szemben.

A megyei rendőr-főkapitányságon szerdán érdeklődésünkre azt közölték, senki nem jelentette fel a pécsi polgármestert, ők indították hivatalból a megkülönböztető jelzést adó készülékkel kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatti vizsgálatot.

 

A pécsi önkormányzat illetékese megkeresésünkre szerdán azt válaszolta, „a történelmi pillanatot méltóképpen kívánta megörökíteni a városháza is. Ezért vállalta a polgármester, hogy szolgálati autójával maga vezeti fel a bontásból származó törmelékeket szállító első teherautót. A rendőrkapitány adott engedélyt arra, hogy a megkülönböztető jelzést használó rendőrautók által közrefogott konvojban a polgármester szolgálati autója is villogó kék fényt használjon.
A polgármester szolgálati autója nem használhat önállóan megkülönböztető jelzést, mindössze kivételes esetekben működtetheti a kék villogót külön rendőrségi engedéllyel, amennyiben rendőrségi konvojban halad a gépjármű".

Információink szerint az esetet megelőzően Páva Zsolt és Korontos Zoltán, Pécs rendőrkapitánya csak szóban egyeztetett a villogó használatáról, írásos engedély nem született.

Úgy tudjuk, félreértés történt közöttük: Korontos szavait úgy értelmezte Páva, hogy számára engedélyezi a használatot, ellenben a rendőrkapitány arra gondolt, hogy a rendőrök fogják majd használni a megkülönböztető jelzést saját autóikon.

Képünkön: Páva Zsolt a kék villogós autóban.

 

M. B. - Fotó: Pécs önkormányzata