Óriási sikert aratott a PTE Táncegyüttes új bohózata

2016. június 01. szerda 10:57

Óriási sikert aratott a PTE Táncegyüttes új bohózata

A PTE Táncegyüttes Ásó, kapa és a nagykaland című új táncbohózata a IV. Pécsi Családi Színházi Fesztivál első napján aratott nagy sikert a Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínházában.

A darab ősbemutatója május 2-án a Kodály Központban volt, ahol szintén telt ház előtt mutatkozott be a Pécsi Tudományegyetem jelenlegi és egykori hallgatóiból, munkatársaiból álló csapat.

Az előadás körbekalauzolja a nézőket Földünk szebbnél szebb tájain, fülbemászó zeneszámok, 25 különböző tánc- és mozgásforma, káprázatos népviseletek és látványos vetítés kíséretében, így nyújtva komplex művészi-földrajzi élményt. A történet, a zenei és a látványvilág a fiatal korosztálytól az idősebbekig mindenki számára vidám szórakozást jelent.

A nagy sikerre való tekintettel várhatóan több nagyvárosban is előadják majd a táncbohózatot a közeljövőben.

A lelkes együttes a tanulmányaik vagy akár munkájuk mellett, még a vizsgaidőszak idején is helyt áll, kulturális értékeket hoznak létre, egyúttal népszerűsítik egyetemüket és öregbítik a PTE hírnevét.

Hazánkban nincs még egy ilyen sokféle táncműfajban alkotó egyetemi tánccsoport, de valószínűsíthető, hogy a világon sem igen működik olyan felsőoktatási intézményben, amelynek képzési struktúrájában a tánc csak szabadidős oktatásként szerepel. A Pécsi Tudományegyetem méltán büszke ezekre az értékes fiatalokra, akiknek töretlen lelkesedése, szorgalma, kitartása és jókedve példaértékű.

A vasárnapi előadás másnapján, május 30-án a PTE vezetése díszoklevélben részesítette a PTE Táncegyüttest, a Dunai Regattán nyújtott kiemelkedő művészeti teljesítményéért. Minderre a pécsi egyetem sportösztöndíjainak ünnepélyes átadóján került sor, ahol 18 kimagasló eredményt elért sportoló hallgató, a Dunai Regattán harmadik, a Voluta Kupán pedig első helyen végzett sárkányhajó csapat, valamint a sporteseményeken is állandó hangulatfelelős PTE Brass Band részesült elismerésben.


Forrás: PTE