Vera filmje: egy pécsi fiatal nő műtétjére gyűjtenek: 21 millióra van szükség - Videó!

2017. szeptember 19. kedd 18:03
Vera filmje: egy pécsi fiatal nő műtétjére gyűjtenek: 21 millióra van szükség - Videó!

Egy pécsi fiatal nőnek nagy segítségre van szüksége: Khín Veronika tíz évvel ezelőtt egy szinkronkorcsolya-gálára utazott csapattársaival. Balesetet szenvedtek, Veronika súlyosan sérült. Bár többször műtötték, állapota nem javult. Mára napjai nagy részét ágyban fekve tölti.

 

Vera így ír a történetéről:

„Egyetemista voltam a PTE-n testnevelő-edző, illetve germanisztika szakon. Az egyetem mellett sportboltban dolgoztam és segédedző voltam a pécsi és zalaegerszegi a szinkronkorcsolya csapatoknál, emellett versenyszerűen korcsolyáztam is. Szabadidőben táncolni tanultam (am. jazz, hip-hop, kortárs) és tagja voltam egy mozgásszínház csoportnak, valamint koreografáltatam egy musical diákszínjátszó csoportnak, melynek szintén tagja lehettem. Szerencsés voltam, az álmomat éltem.


2008. januárban történt a baleset. A szinkronkorcsolya csapattal Zalaegerszeg felé utaztunk, hogy fellépjünk egy gálán. Az autó, melyben én is utaztam, megcsúszott a jeges úton és frontálisan ütköztünk a szembejövő autóval. Egyéb sérülések mellett három darabba törött a medencém, amit akkor egy nagyméretű átmenőcsavarral rögzítettek össze.

A kórházi kezelések után nehéz és lassú felépülés következett, majd három viszonylag tűrhető lábon töltött év. Ami alatt - ahelyett, hogy további állapotjavulást sikeült volna elérni - terhelhetőségem minden igyekezetem ellenére (folyamatos gyógytorna, egyéb kezelések, orvosi vizsgálatok sora) sokat romlott, nem tudtam már annyit dolgozni, mint korábban, a sportot és a testnevelői egyetemi képzést abba kellett hagynom. Egyetemet váltottam és már csak edzősködtem.

2012-ben rohamosan leromlott az állapotom, ágyba kényszerültem, azóta is fekvőbeteg vagyok. Számos orvos vizsgált Magyarországról és Svájcból is, nagyon sok kezelésen estem át, rengeteg gyógymódot kipróbáltam, de érdemi javulást nem sikerült elérni.

 

Németországban rátaláltam egy professzorra, akinek van egy műtétötlete, amivel elég jók lennének az esélyeim, talán helyre tudná hozni a medencémet."

 

Most széleskörű összefogás ad reményt Veronikának egy Németországban végrehajtandó műtétre, amelynek révén újra teljes életet. A beavatkozás több mint 21 millió forintba kerül, az összeget a család önerőből nem tudja előteremteni.

Nézze meg a Veráról készült filmet: 

 

Október 7-én jótékonysági estre kerül sor a pécsi Koch Valéria Iskolaközpont sportcsarnokában.

Az est fővédnöke Heinek Ottó, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke.

Az ügy főtámogatója Michelisz Norbert túraautó-világbajnok, aki licitre bocsátandó dedikált ajándéktárgyakkal segíti a kezdeményezést.[$banner2]

Pénzbeli adományokat a Vera Gyógyulásáért Alapítvány fogad. Bankszámlaszám: HU63-5080-0111-1554-9116 (Szigetvári Takarék); SWIFT/BIC-kód: TAKBHUHB.