Mozgássérültek világtánca

2010. szeptember 28. kedd 19:00
Mozgássérültek világtánca
A CanDoCo Pécs táncművészeti program keretében egy héten át, szeptember 27. és október 2. között mozgássérült és ép táncosok közös munkáját láthatja a közönség Pécs különböző terein. Az angol társulat professzionális táncosainak, valamint a „A Hetedik" Kortárs Táncműhely közös munkájából megszülető bemutató-előadásra október 2-án 18 órakor kerül sor a Pécsi Nemzeti Színházban.

Javarészben pécsi mozgás- és egyéb sérült, valamint ép táncosok részvételével több hónapon át tartó előkészítő táncműhely indult Pécsett. Hozzájuk csatlakozott egyhetes intenzív kortárs táncművészeti munkával a világhírű, professzionális CanDoCo Társulat.

A közös munka eredményeibe a nézők is betekinthetnek minden nap 19 órától a Sétatéren és a Széchenyi téren.

A program célja egy olyan kortárs táncművészeti darab megalkotása, mely eredeti érzelmeken és valódi táncelemeken alapul és a másság elfogadására, az őszinte elismerésre kéri a közönséget. Az integrált tánckörnyezet lehetőséget ad a mozgássérültek számára is használni kreativitásukat, fizikai erejüket és együttműködési képességüket. A módszer alapfilozófiája egy távlati cél építése, a sérültek társadalmi integrációjának segítése.

Helyszínek: Sétatér, Széchenyi tér, Pécsi Nemzeti Színház
Időpont: szeptember 27-től október 2-ig (hétfő-szombat)
Ingyenes program.