Hovatovább: helybe jöttek a végzős diákok kegyeiért az oktatási intézmények

2017. november 23. csütörtök 17:18
Hovatovább: helybe jöttek a végzős diákok kegyeiért az oktatási intézmények

Több száz diák vett részt csütörtökön a felsőoktatási tájékoztató napon a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában. Az eseményen huszonkét felsőoktatási-, illetve érettségire épülő szakképzést folytató intézmény képviseltette magát azzal a nem titkolt céllal, hogy magukat megismertetve vonzóvá tegyék kínálatukat a végzős középiskolások számára. 

Diploma, vagy egy jó szakma? Állami ösztöndíjas avagy „fizetős" képzés? Hogyan zajlanak a felvételik, hogyan számítják ki a pontokat? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseikre kaphattak választ azok a középiskolás diákok, akik ellátogattak csütörtökön a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában rendezett felsőoktatási tájékoztató napra, ami a frappáns „Hovatovább"elnevezést kapta.

Nos, a jelek szerint még valóban sokan nem tudják, hova, hogyan tovább: az eseményre több száz (de az sem kizárt, hogy ezernél is több) pályaválasztás előtt álló fiatal látogatott el.

A másik oldalon sem volt hiány érdeklődőkből, összesen huszonkét felsőoktatási, illetve érettségire épülő szakképzést folytató intézmény képviseltette magát, azzal az egyértelmű céllal, hogy minél több továbbtanulni vágyót nyerjenek meg maguknak.

Az iskola dísztermében előadásokat hallhattak az érdeklődők, egyebek mellett a magyar felsőoktatás erősségeiről, az állami ösztöndíjas képzésekről, az érettségire épülő szakképzésekről, a duális képzésekről és a különféle ösztöndíjprogramokról csakúgy, mint a sláger- és hiányszakmákról;

Mindeközben a „vásártérré" alakított sportcsarnokban az egyetemek, főiskolák, szakképző intézmények standjainál a diákok első kézből tájékozódhattak az intézmények kínálatáról, s tehették fel a kérdéseiket, amelyekből bőven akadt.
[$banner2]

A nap során gépipari, informatikai és elektronikai cégek is bemutatkoztak, valamint műhelyfoglalkozások keretében pszichológiai segítséget is kaphattak a pályaválasztáshoz az érdeklődők.