Nem csak a vízen vár tárt kapus programokkal a kajakklub

2020. december 15. kedd 14:36

Nem csak a vízen vár tárt kapus programokkal a kajakklub

Pécs-Orfű, 2020. július 15.

A Pécsi Kajak-Kenu Club az elsők között csatlakozott az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága és a Magyar Szabadidősport Szövetség által közösen életre hívott Fitt, Egészséges Nemzetért Tárt Kapus Program felhívásához, amellyel az aktív testmozgást eddig csak a tévé sportközvetítéseiből ismerő polgárokat kívánják kimozdítani karosszékeikből, érdekes, változatos, könnyen elsajátítható mozgásformákkal megnyerve a sportnak. 

 

 

Klubunk értékrendjétől a versenyzővé nevelésen túl eddig sem állt távol a csak szabadidejükben mozogni vágyók felkarolása, akik számára az orfűi Pécsi-tónál hosszú évek óta nemcsak kerékpár-, kajak- és kenubérlési lehetőséget, hanem többféle amatőr versenyzési lehetőséget is kínálunk.

A Fitt, Egészséges Nemzetért Tárt Kapus Program keretében már tavaly októbertől - eleinte önerőből - igyekeztünk megszólítani Pécsett és Orfűn az egyesületi körben nem sportoló, mégis mozogni vágyó legifjabbaktól a már élemedett korúakig bárkit több aktív kikapcsolódási lehetőséggel. A mozgásformák között a télen pécsi edzőtermünkben spinning és sajátsúlyos edzések közül választhattak, míg Orfűn bérelt tornatermünkben saját testsúlyos edzésekkel és labdajáték-foglalkozásokkal színesítettük alaptevékenységünk, a kajak-kenu sportban rejlő lehetőségeket.

A legifjabbak számára természetesen olyan játékos, ügyességfejlesztő és izgalmas mozgásformákkal, amelyek elsősorban a sportolás megszerettetését, későbbi életformává alakítását hivatottak elősegíteni. Sajnos, a pandémia okozta idei tavaszi korlátozások e foglalkozásokat is sújtották, ám az élet újraindulásával május végétől már mi is újrakezdtük programjainkat, amelyekbe immár bekapcsolódhatott az orfűi vízisportolás, sárkányhajózás is.

A kezdeményezés sikerességét bizonyítja, hogy a részvételi szám már eddig messze meghaladta az 1000 főt - amely reményeink szerint még meg is többszöröződhet, hiszen a tavaszi bezárások miatt a pályázat kiírója, így mi is meghosszabbítottuk a program aktív időszakát: ezzel pedig szeptember végéig nyílik további lehetősége bárkinek az aktív, egészséges, rekreációs jellegű, ám a könnyed erőfejlesztést sem elhanyagoló, és nem utolsó sorban ingyenes sportolásra. A továbbiakban Orfűn a sárkányhajózás, Pécsett pedig a spinning és egészségmegőrző, egyben testet-lelket erősítő (tai chi, kungfu) mozgásformák szépségeibe kóstolhatnak még bele az érdeklődők, hetente több alkalommal is.

A mozogni vágyó lelkes amatőröket továbbra is várjuk mindkét helyszínen (Pécsett a Szabadság u. 23. alatti edzőtermünkben, Orfűn a Pécsi-tó partján lévő kajak-kenu központban), míg bővebb információért, időpontegyeztetésért kérjük, látogasson el megújult honlapunkra: www.pkkc.hu; vagy közösségi oldalunkra: https://www.facebook.com/OrfuiAktivViziturisztikaiKozpont.

Forrás: Pécsi Kajak-Kenu Club