Pécsi arcok: Klausmann Viktor

2007. november 11. vasárnap 21:47

Pécsi arcok: Klausmann Viktor

PÉCSI ARCOK (sorozatunk - 1. RÉSZ)

- Jó ideje elhagyta Pécset, errefelé alig-alig látni. Miért?

- Vegyesek az érzéseim, hisz egyrészről remek barátokat szereztem a városban, viszont a jogon, főként, mert olykor keményen fogott a ceruzám, sok sebet is szereztem. Pécs mindenképpen befejezetlen része az életemnek, hiszen a kilencvenes évek végén szinte az összes kapcsolatom megszakadt a várossal. Mára pedig számomra lényegében kiürült. Alig maradt, ami miatt a Mecsekaljára kellene mennem.


- Nemrégiben a Nyíregyháza focicsapatának szóvivőjeként láthatták a tévénézők. Hogyan került újra vidékre Budapestről?

- Mivel mostanság a sportmarketing területén dolgozom, egyik cégem révén jutottam közelebbi nexusba a klubbal. A Nyíregyháza FC sajtókapcsolatait intézem, de több szállal is kötődök a városhoz. Egy barátság révén kialakult üzleti kapcsolat miatt is a Nyírségbe szólít a munkám, hetente több napot is eltöltök ott.


- Mostanában mivel tölti mindennapjait?

- Leginkább sportrendezvényeket szervezünk azokkal a cégekkel, amelyekkel kapcsolatban állok. Ezek nagy részét a közönség felé nyitott megmozdulások képezik: ilyenek a quad- és offroad versenyek, a strandfesztiválok, sítalálkozók, a Harley Davidson Fesztivál, az Extrém Sport Kiállítás és így tovább. Négy - többek között rendezvényszervezéssel foglalkozó - cégben vagyok tulajdonos, így szerencsére van mit csinálnom folyamatosan...


- Meddig lehet bírni ezt a tempót, s hogyan viszonyul mindehhez - például - a család?

- A hivatásom szerencsére egyben a hobbim is: jó pár éve eldöntöttem már, hogy csak olyan munkát vállalok, mely nem köt irodához, s amit a folyamatos mozgás jellemez. A feleségemnek köszönettel tartozom, hiszen elviseli ezt az életvitelt: mivel rendszeresen úton vagyok, a mindennapokban egyedül kell nevelnie közös gyermekünket, akivel persze igyekszem a legtöbb szabadidőmet eltölteni. A pörgés nem terhel, így szerintem jó pár évig maradok még a szakmában.


- Az emberek nagy része a tévéből ismeri. A Skandináv Lottó sorsolása mellett máshol is találkozhatnak Önnel a nézők?

- Kétszer egy héten reggeli műsort vezetek a nyíregyházi városi tévénél, ami tökéletesen kielégíti az elektronikus médiához fűződő igényeimet. Ilyen - szerintem egyedülálló - műsor jelenleg nincs is Magyarországon, büszke is vagyok rá, hogy mi indítottuk el. Kereskedelmi tévékben nem hiszem, hogy önálló, nagy műsort vezethetek, az a fiatalabb korosztály számára testhezállóbb feladat. Ha megkeresnek, azért nem zárom ki ezt a lehetőséget sem.


- Ha egyszer újra Pécsre látogat, mi lesz a motiváció?

- A városban megismert egykori kollégáimat keresem majd fel. Ezek az emberek az életem egy nagyon fontos részében meghatározóak voltak, így mindenképpen tervben van egy kisebb pécsi körút.

Korb Zoltán