Zarándoklat indul Mohácsról Bátára, kerékpárosokat, motorosokat is várnak

2019. szeptember 13. péntek 08:48

Zarándoklat indul Mohácsról Bátára, kerékpárosokat, motorosokat is várnak

A Pécsi Egyházmegye szombaton tartja hatodik bátai zarándoklatát. Mohácsról reggel hét órakor a Fogadalmi templomtól indul a menet. Akik kerékpárral tennék meg a 24 kilométeres távot, azok számára 11 órakor lesz a gyülekező. 

Szombaton két útvonalon indul gyalogos zarándoklat Bátára, az ünnepi szentmisére.

Mohácsról a Fogadalmi templomtól reggel hét órai indulással, az 56-os úton haladva, Dunaszekcsőn át érkeznek majd a zarándokok Bátára. Ez az út 24 kilométer hosszúságú.

A gyülekező fél héttől lesz.

Az egyházmegye arra kéri a nem mohácsi és nem bátaszéki lakosokat, hogy a gyalogos vagy kerékpáros zarándoklat indulási helyére szervezzék meg az odajutásukat.

A kerékpárokat szívesen elszállítják Pécsről Mohácsra. A

A zarándoklatra motorosokat is várnak, ők saját szervezésben érkeznek Bátára. A motorkerékpárokat a templomhoz vezető utca melletti faluház udvarában hagyhatják biztonságban.

Jelentkezni, illetve információt kérni Tolnai Gábornál, a [email protected] címen lehet.

 

Bátaszékről 9.15 órai indulással jutnak majd a hívek Bátára. Gyülekező 9 órától Bátaszéken, a templomban. Ez az út tíz kilométeres.

Kerékpárosoknak Mohácson a Fogadalmi templomnál lesz a gyülekező 11 órakor, majd imádság után indulás az 56-os úton Bátaszék felé.


Bátára érkezéskor a kerékpárokat a templomhoz vezető Hunyadi út elején található faluház udvarában hagyhatják biztonságban.


Megérkezéskor a bátai templomban közös imádság lesz.

A zarándoklatot záró ünnepi szentmisét 15 órakor dr. Erdő Péter bíboros mutatja be a jelenlévő papság koncelebrálásával, és megáldja a felújított kegyhelyet. A szentmisét követően körmenet lesz a templom körül.

Ezen a napon Bátán lesz az Eucharisztikus Kongresszus Missziós keresztje. A kereszt szeptember 13-án 17.30 órakor érkezik Bátára. 18.00 órakor szentmise lesz, majd imaóra, 21.00 órakor gyertyás körmenet, majd virrasztás. A Missziós keresztet szeptember 15-én a 10 órai szentmise keretében búcsúztatják.

Bátán - az egyházmegyei és a plébániai karitász bevonásával - gyűjtést szerveznek hátrányos helyzetű, szegénységben élő gyermekek iskoláztatási támogatására, akiknek gondot okoz a napi megélhetés mellett a tanszerek megvásárlása, a tandíjak, az étkezés és utazási költségek kifizetése, ezért bármilyen értékű pénzadomány sokat jelenthet a számukra.


A szentmisét és a körmenetet követően közvetlenül, a templomhoz vezető utca közeléből is indul autóbusz Mohácson át Pécsre. A jegyeket az autóbuszon lehet megvásárolni.

Képünkön: (archív) rendre csaknem háromezren vettek részt a zarándoklaton, köztük sok mohácsi is. 

Forrás: Pécsi Egyházmegye