Rátgéber Akadémia: ismét egy európai megmérettetés

2017. január 11. szerda 13:30

Rátgéber Akadémia: ismét egy európai megmérettetés

Január 12-15. között az U14-es korosztály legrangosabb nemzetközi versenysorozata, a European Youth Basketball League folytatódik a Rátgéber Akadémia serdülő fiú csapata számára Debrecenben.

Augusztusban Pécsett rajtolt az U14-es European Youth Basketball League a Lauber Dezső Sportcsarnokban, akkor a Rátgéber Akadémia két győzelemmel és két vereséggel zárta a tornát. Most a második fordulóban ismét Európa legjobbjaival versenyez a csapat Debrecenben a FIBA hivatalos versenysorozatában.

„Augusztus végén hazai pályán nagyon szép eredményt értünk el a fiúkkal két győzelmet aratva. Azzal pedig, hogy a szezon korai szakaszában belekóstolhattunk a nemzetközi mezőny erősségébe és ritmusába, ez a torna akkora lökést adott csapatomnak, hogy az a lendület a mai napig kitart, rengeteget profitáltak belőle játékosaim" - emlékezett vissza az alapozás lezárását is jelentő EYBL-tornára Szentpáli Gergő vezetőedző.

„A második kör várhatóan még erősebb lesz az eddigi eredmények alapján, de ugyanazt várjuk a játékosainktól Debrecenben is, mint eddig: a maximumra törekedjenek, és a lehető legtöbbet fejlődjenek egyéni és csapatszinten is a négy nap során. A zágrábi tornával együtt úgy gondolom, három olyan nemzetközi megmérettetésen vesz részt csapatom, melynek tapasztalatait a játékosok egész karrierjük során kamatoztathatják majd. A játék taktikai és technikai elemein kívül rengeteget tanulhatunk az európai élvonalra jellemző mentalitásról, akaratról, elszántságról, küzdeni tudásról. Ezeket a tapasztalatokat beépítve szeretnénk bizonyítani a hazai bajnokságban is."

Forrás: Rátgéber Kosárlabda Akadémia Alapítvány