Nyert a pályázat, százmilliót költhet a város új ipari terület kialakítására

2017. január 11. szerda 09:26

Nyert a pályázat, százmilliót költhet a város új ipari terület kialakítására

Aláírták az új ipari terület létrehozását célzó projekt támogatási szerződését, mely szerint új befektetői terület kerül kialakításra a befektetők számára. Csizi Péter országgyűlési képviselő közleménye.

„Pécs az elmúlt években célul tűzte ki a város gazdasági alapjainak megerősítését, az iparterületek fejlesztését, a foglalkoztatási helyzet javítását, valamint befektetők ide vonzását.

A fenti célok eléréséhez biztosít kiváló alapot az ipari területeket fejlesztő felhívás, mely a Pécsi Ipari Park intenzív kihasználtsága okán további, értékesítést célzó és a helyi termelést-szolgáltatást kiszolgáló ipari területek kialakítását, üzemcsarnok létesítését szerepelteti a fókuszban, annak érdekében, hogy a helyi ipari termelés volumene, ezzel párhuzamosan pedig a helyi foglalkoztatottsági helyzet is szignifikánsan növekedjen.

A felhívásra a város és konzorciumi partnere a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. nevében a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. pályázatot nyújtott be, Ipari parkok, iparterületek fejlesztése Iparterület kialakítása a Pécsi Ipari Parkban címen, mely összesen 94 915 000 forint támogatásban részesült.

A terület iránt az elmúlt években több érdeklődő is volt, azonban a terület fejlesztését meghiúsította, hogy nem található rajta kiépített közműcsatlakozás, illetve semmilyen infrastruktúra. A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. tulajdonában lévő telek további hiányossága, hogy nem rendelkezik közúti kapcsolattal.

A közúti kapcsolat megteremtése érdekében a város tulajdonában lévő Franci út meghosszabbítása is megtörténik, mintegy 60 méter hosszúságban.

A fejlesztés része a városvezetés által megindított újraiparosítási programnak, melynek keretében az elmúlt években számos befektető választotta Pécs városát. Bízom benne, hogy a megindított 3 ipari fejlesztési projektnek köszönhetően Pécs Magyarország kiemelt befektetési területévé válhat."

Forrás: Pécsi Önkormányzat