Molotov-koktéllal gyújtottak fel egy véméndi házat, vádat emeltek ellenük - Videó!

2023. március 02. csütörtök 09:02

Molotov-koktéllal gyújtottak fel egy véméndi házat, vádat emeltek ellenük - Videó!

A Baranya Vármegyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat két férfi ellen, akik Molotov-koktélt dobtak egy véméndi házba. 

 

A főügyészség vádirata szerint a két vádlott különböző okok miatt neheztelt a velük egy faluban élő egyik sértettre. Egyiküknek vagyoni vitája, míg a másiknak személyes jellegű családi konfliktusa volt vele.


2022 augusztusában az egyik vádlott a sértettekkel - anyával és fiával - együtt italozott a falu kocsmájában. A sértettek este hazaindultak, míg a velük italozó vádlott magához hívta a vádlott-társát és elhatározták, hogy haragosukat, a fiút megleckéztetik.


Molotov-koktélt készítettek, mégpedig oly módon, hogy két sörösüveget benzinnel töltöttek meg, majd az üvegek nyílásába egy-egy zoknit helyeztek, melyek kanócként funkcionáltak.

Ezt követően a sértettek házához mentek, ahol a Molotov-koktélokat meggyújtották, majd a két üveget az ablakon keresztül a házba dobták.

Ezt követően a vádlottak a helyszínt elhagyták.

A házban alvó sértettek a vádlottak által keltett zajra felébredtek, füstszagot észleltek, majd látták, hogy a szobában a bútorok égnek. Mindkettőjüknek sikerült a házból kimenekülniük, majd értesítették a tűzoltókat.


A berendezési tárgyak megrongálódásával közel egymillió forint kár keletkezett.

Az elkövetők cselekménye többek között különös kegyetlenséggel, több ember életét
veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérletének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 10 - 20 évig terjedő, vagy akár életfogytiglani szabadságvesztés.

Forrás: Baranya Vármegyei Főügyészség