Megvan a népszerű mohácsi kutya, Sell Sanyi utóda

2017. február 17. péntek 13:30

Megvan a népszerű mohácsi kutya, Sell Sanyi utóda

Mint arról beszámoltunk, tavaly novemberben szokásos csavargása közben elütötte egy autó Mohács legismertebb kutyáját, Sell Sanyit. Gazdái számára Sanyi ugyan pótolhatatlan, de most befogadtak egy hozzá hasonló keverék kutyát, Bercit, aki beugrósként veszi át Sanyi munkakörét.

Sanyi a város éjszakai életének meghatározó alakja volt, nélküle nem volt buli a buli. Sorra járta a kocsmákat, szórakozóhelyeket a városban, mindenki ismerte és szerette, mígnem az egyik túrája során elütötték.

Utódját, Bercit, gazdái pont az ellenkezőjére szeretnék nevelni, nehogy elkanászodjon, ezért is fogja napjai nagy részét Lánycsókon, a gazdáinál tölteni.

A körülbelül egyéves kutyáról egy Facebook-csoportban látta meg a bejegyzést Bok Zoltán édesanyja, miszerint a megtalálója szeretné örökbe adni. Nem haboztak, egyből elhozták az előtte napokig Szigetváron, az út szélén kóborló tacskót.

- A képeken látszott, hogy a két kutya nagyon hasonlít egymásra, mi pedig pont ilyet kerestünk. Méretben megegyeznek, egyedül színben térnek el, ugyanis Berci bundája kicsivel világosabb. Ami még közös, hogy például Berci nagy kedvence szintén a májas, és ő is nagyon szeret dobozban aludni - meséli Bok Zoltán, Berci új gazdája.

A tervek szerint Berci nagyrészt Lánycsókon fog tartózkodni, hiszen gazdái nem szeretnék mindenáron a benzinkútra szoktatni. A tacskó már most nagyon jól érzi magát az új környezetben.

- Számunkra Sanyi pótolhatatlan, ám Berciben megtaláltuk a méltó utódot a kút őrzésére. Nem lesz itt minden nap, de többször behozzuk majd Mohácsra, ahogyan a lehetőségek engedik, hogy szokja a környezetet és megismerje a betérőket. A töltőállomáson már volt, úgy tűnik, jól fogja magát érezni akkor is, amikor oroszlánrészt kell vállalnia a munkából, de természetesen odafigyelünk arra is, hogy ne terhelje túl magát.

Forrás: Mohácsi Újság.hu - Fotó: Facebook Sell Sanyi