Kunszt Márta elismerte, ő írta a pécsi városházán felbukkant, személyi javaslatait is tartalmazó cetliket

2019. december 10. kedd 11:57

Kunszt Márta elismerte, ő írta a pécsi városházán felbukkant, személyi javaslatait is tartalmazó cetliket

Amint arról beszámoltunk, a Tiszta Pécs birtokába jutott két fotó, melyeken szerintük a pécsi városháza döntéshozóinál körbejáró cetli látható. Megállapításuk szerint a listán egyértelműen a DK-hoz köthető nevek találhatók, családtagok és barátok. Kunszt Márta, a Gyurcsány-párt pécsi vezetője kedden kérdésünkre elismerte, a cetlik tőle származnak, s azon többek között az önkormányzati cégek felügyelő-bizottságaiba általa javasolt személyek szerepelnek. Kiderült az is, hogy Kunszt Márta támogatást fizetett be a Szabad Pécs kiadójának. 

 

- Nincs cetliügy - jelentette ki Kunszt Márta (képünkön) kedden a közgyűlést megelőzően, miután azt kérdeztük tőle, ő írta-e azokat a feljegyzéseket, amelyeken a DK-hoz köthető nevek találhatók. A képviselő ezt követően elismerte, tőle származnak a cetlik.

- Mi ezzel a baj? Az önkormányzati cégek felügyelőbizottságaiba általunk javasolt személyek szerepelnek rajta. Mindenki javaslatot tett, mi is.

Kunszt Mártától megkérdeztük azt is, mi a magyarázata, hogy a papírokon a Freedom Média Nonprofit Kft. - a függetlenségét eddig olyan sokszor és büszkén hirdető Szabad Pécs mögött lévő cég - is szerepel.

- Azért, mert támogatást fizettem be a részükre.

Amint arról hírt adtunk, a Tiszta Pécs birtokába jutott két fotó, melyeken szerintük a pécsi városháza döntéshozóinál körbejáró cetli látható. Megállapításuk szerint a listán egyértelműen a DK-hoz köthető nevek találhatók, családtagok és barátok szerepelnek a Gyurcsány-párt kívánságlistáján, valamint a Szabad Pécset kiadó cég, a Freedom Média Nonprofit Kft is.

Az írás szerint a listán megtalálható az a DK-s aktivista, akit a tavasszal napvilágot látott Kunszt Márta-féle hangfelvételen maga a DK-s politikus minősített nem túl barátságos jelzőkkel: "Ő egyébként egy elszánt DK-s, dolgozott az APEH-ban is. Egy kicsit tintás, esténként iszogat". Az, hogy most újra előkerült a neve, minden bizonnyal egyfajta kárpótlás lehet az „elszántságáért":

Megtaláljuk a cetlin a régi baloldali motoros Meixner András nevét is.
Feltűnt újabb két ízig-vérig DK-s név is, Auth István és Zag Gábor. Ők mindketten képviselők a jelenlegi közgyűlésben, nem meglepő módon a DK színeiben, Kunszt Márta mentoráltjaiként.

Minderre most már megvan a magyarázat is: a DK pécsi elnöke őket szeretné látni az önkormányzati cégek felügyelőbizottságaiban pártja delegáltjaként, a Freedom Média Nonprofit Kft.-t pedig adománnyal segíti.

M. B.