Kővári: ennyi erővel egy bűnszövetkezet is állíthat jelölteket, megtévesztik a választókat

2019. augusztus 17. szombat 10:04

Kővári: ennyi erővel egy bűnszövetkezet is állíthat jelölteket, megtévesztik a választókat

Illetékesség híján nem vizsgálta a Nemzeti Választási Bizottság a beadványukat, közölte szombaton az Összefogás Pécsért Egyesület elnöke, Kővári János. 

 

Állásfoglalásuk szerint a Területi Választási Bizottságnak nem dolga vizsgálni, hogy a Mindenki Pécsért Egyesület plagizál-e vagy megtéveszti a választókat.

Szerintük csak azt kell vizsgálniuk, hogy beadták-e a kérelmüket a megfelelő nyomtatványon, és hogy létezik-e az egyesület.

Ez számunkra elfogadhatatlan.

Ennyi erővel ma Magyarországon akár egy bűnszövetkezet is állíthat jelölteket, ha be van jegyezve a Bíróságon, és kitölti a formanyomtatványt a képviseletre jogosult aláírásával.

Továbbmegyünk az igazságért és a választások tisztaságáért!

A Választási Bizottsághoz új beadvány benyújtásával védjük meg az igazunkat, hogy ne tiporhassa sárba a Mindenki Pécsért Egyesület, egyesületünk, az Összefogás Pécsért Egyesület becsületét, és a választókat ne téveszthessék meg azzal, hogy a nevünket és a programunkat is másolják, ráadásul más politikai erők fedőszervezeteként elrejtik a jelöltjeik hovatartozását.

Ők ugyanis nem civil jelöltek, hanem az MSZP, a DK, a Momentum és a Jobbik jelöltjei, sőt többen vezető tisztségviselői.

Nem hagyjuk, hogy átverjék a pécsieket, küzdünk értük és Pécsért, amíg csak lehet", írta szombaton délelőtt kiadott közleményében Kővári János.

EQM