Indulnak a karácsonyfagyűjtő-járatok Pécsett

2021. január 05. kedd 11:35

Indulnak a karácsonyfagyűjtő-járatok Pécsett

Szerdán a közszolgáltatást végző Dél-Kom Nkft. megkezdi a feleslegessé vált fenyőfák begyűjtését. A gyűjtés, amely január 31-ig tart, kifejezetten erre a célra rendszeresített különjárattal történik az egyes lakóterületekhez tartozó, megszokott hulladékszállítási napokon. 

 

Fontos, hogy a fákat csupaszon, azaz a díszektől, karácsonyfatalptól, egyéb hulladékoktól mentesen - mint például szaloncukor, papír - kérik kitenni a háztartási hulladékgyűjtő edények mellé. Kérjik, hogy a másfél méternél nagyobb fenyőfákat a kukák mellé kettévágva helyezzük ki, ezzel is elősegítve az elszállítást.

Január-február hónapokban a fenyőfák leadására, lakossági partnereik részére hulladékudvarainkban is van lehetőség.

Azok, akik földlabdás fenyőfát vásároltak karácsonyra, de kiültetni még sincs módjuk, kérjük ajánlják fel mindenki örömére: Pécs város közterületeinek díszítésére. 2021. január 1. és 31. között várjuk a földlabdás fenyőfa felajánlásokat a BIOKOM NKft. központi recepcióján, a Pécs, Siklósi út 52. szám alatt.

Az ily módon összegyűjtött fák a városi csemetekertbe (Tüskésréti út) kerülnek tavaszig, ahol a szakszerű gondozás után Pécs valamelyik zöldfelületén találnak otthonra.

A kiültetés után az adományozó - amennyiben elérhetőségét megadja - e-mailben fog értesítést kapni fotóval együtt arról, hogy pontosan hol találja korábbi karácsonyfáját, amelyet azután bármikor meglátogathat.

 

EQM