Hatásos rákgyógyszert fejlesztett ki Kulcsár Gyula pécsi kutató

2012. október 03. szerda 17:37

Nagy sikerrel zárult az a klinikai vizsgálati program, amelyet EU-támogatással valósított meg az Immunal Kft. Rákkutató- és Gyógyszerfejlesztő Központja. Egészséges önkénteseken és daganatos betegeken végzett, kétlépcsős klinikai vizsgálati program igazolja egy magyar készítmény biztonságosságát, tolerálhatóságát és hatásosságát.

A kutatási program legújabb eredményeit sajtótájékoztatón mutatta be az Immunal Kft. október 3-án. A rendezvényen Dr. Kulcsár Gyula rákkutató biokémikus bemutatta felfedezését: a Természetes Tumorellenes Védelem és az Aktív Ráksejtpusztító Keverék működését, valamint bejelentette legújabb tudományos cikkének az International Journal of Cancerben történő megjelenését.

Dr. Győri Attila sebészorvos és Dr. Malmos Erzsébet klinikai onkológus személyes tapasztalatairól számolt be. A sajtótájékoztatón bemutatták a klinikai vizsgálat eredményeit és az új, nagydózisú Culevit készítményt. A szakmai hozzászólások, kérdések között Mikéné Bodor Mária, a Rákbetegek Országos Szövetségének elnöke is elismeréssel szólt a több évtizedes munkáról és a mostani jelentős szakmai áttörésről.