Előzetesben a zsaroló házaspár: azt mondták, ölnek, ha nem kapnak pénzt

2017. február 17. péntek 14:48

Előzetesben a zsaroló házaspár: azt mondták, ölnek, ha nem kapnak pénzt

A Pécsi Járásbíróság pénteken elrendelte egy házaspár előzetes letartóztatását egy hónapra súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint január 21-én a nő fiatalkorú lánya megjelent a sértett pécsi lakásában, és eltulajdonította a mobiltelefonját, a SIM kártyával és memóriakártyával együtt, majd távozott a lakásból.

A sértett, miután észlelte a telefon eltűnését, a fiatalkorú lakására ment, ahol a gyanúsítottak rátámadtak. A nő két pofont adott a sértettnek, majd a férfi bántalmazta úgy, hogy több alkalommal, ököllel fejbe vágta, mindketten azzal fenyegették a sértettet, hogy ha nem fizet milliós összeget, akkor a fiatalkorú szexuális zaklatásáért feljelentik. Azzal is megfenyegették, hogy ha nem fizet, úgy az édesanyját is meg fogják ölni. A fenyegetés és a bántalmazás hatására a sértett ígéretet tett, hogy fizetni fog, ez után tett feljelentést a rendőrségen.

A gyanúsítottak többszörösen büntetett előéletűek. A cselekmény tárgyi súlyára figyelemmel szökésüktől elrejtőzésüktől, kell tartani. A gyanúsításban szereplő bűncselekmény jellegére figyelemmel alaposan tartani lehet attól is, hogy a sértett és a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével meghiúsítanák, vagy veszélyeztetnék a bizonyítást, illetve újabb bűncselekményt követnének el szabadlábon hagyásuk esetén.

Forrás: Pécsi Törvényszék