Drogosok lepték el a Domus környékét, sokan inkább másik játszótérre viszik a gyerekeket

2021. július 16. péntek 12:42

Drogosok lepték el a Domus környékét, sokan inkább másik játszótérre viszik a gyerekeket

Rendszeresen hajléktalanok foglalják el az egykori Domus áruház és a parkoló melletti terület padjait, akik közül többen jól láthatóan valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt állnak. Egyik olvasónk arról számolt be, a környéken élő családosok egy része inkább elkerüli az ott található játszóteret, ahol sajnos gyakori vendégek a „biofüvesek".


Egyre rosszabb a helyzet a valamikori Domus áruház környékén - számolt be szomorú tapasztalatairól olvasónk. Mint mondta, a terület a hajléktalanok, drogosok kedvelt helye, akik rendszeresen elfoglalják a padokat, ahova aztán már nem „tanácsos többé leülni".

A panaszos hölgy hozzátette, a vélhetően valamilyen olcsó pszichoaktív szert, úgynevezett biofüvet használó „zombik" elriasztják a „normális embereket". Erre példa, hogy a környéken élő családok egy része inkább más, távolibb játszótérre jár a gyerekekkel, „érthetően nem szeretnék ugyanis, ha a kicsik drogosok mellett csúszdáznának".

Olvasónk hangsúlyozta, külön elkeserítő, hogy nem egy alkalommal látott már a szertől bódult állapotban lévő tizen- és huszonéves fiatalokat a játszótéren és annak környékén.

Megkeresésünkre a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, a város egész területén, így a Domus parkoló környékén is a „szükséges és megfelelő létszámmal" biztosítják a közrend védelmét. Leszögezték, „a rendőrök rendszeresen, visszatérő jelleggel, a nap huszonnégy óráját lefedve szolgálati gépkocsikkal és gyalogosan is járőröznek". A kábítószer fogyasztásával és terjesztésével kapcsolatos jelenséget pedig kiemelten kezelik.

Kérdésünkre a megyei rendőr-főkapitányság arról adott tájékoztatást, hogy a Domus parkoló környékén tapasztalható problémákkal kapcsolatban az elmúlt időszakban nem érkezett hozzájuk bejelentés vagy feljelentés.

A zsaruk azt kérik, ha valaki jogsértést észlel, ezt jelezze feléjük. Ezt megtehetik a rendőrség ügyeletén, valamint 107 vagy a 112 központi segélyhívó számok valamelyikén, illetve névtelenség megőrzése mellett az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú" zöld számon is.


Képünkön:
nyári életkép a Domus parkoló közelében.

Palotás P.