Az élet határmezsgyéjéről beszélt Udvardy György

2015. november 15. vasárnap 15:43

Az élet határmezsgyéjéről beszélt Udvardy György

November 12-e és 14-e között Pécsett tartották a IV. Pannon Kardiológiai Napokat. Az interaktív fórumok keretében a regionális betegellátásban résztvevő háziorvosok, belgyógyászok, kardiológusok és szívsebészek a szakmai újdonságokkal találkozhattak. A nyitóelőadást Udvardy György pécsi megyéspüspök tartotta.

Páva Zsolt polgármester köszöntötte a IV. Pannon Kardiológiai Napok rendezvénysorozat résztvevőit. A regionális kongresszust, amely háziorvosok, belgyógyászok, kardiológusok és szívsebészek számára továbbképzési és pontszerzési lehetőséget jelent, Bódis József, az egyetem rektora nyitotta meg. A bevezető előadást Udvardy György pécsi megyéspüspök tartotta.

- A tudományos munka, a gyógyítás az orvosokat az élet határmezsgyéjére viszi el, akár napi szinten is. Ez komoly egzisztenciális tapasztalat, amellyel önök egészen sajátos módon rendelkeznek - kezdte a megyéspüspök.

Hozzátette, mint a lét határhelyzeteinek megtapasztalói, részesei lehetnek a megújulásnak és az új szív megszületésének is: mind biológiai, mind pedig lelki értelemben. Isten szíve gondolatairól beszél. Amikor a gondolatait akarjuk megismerni, eljutunk a szíve szándékához.

A főpásztor úgy fogalmazott, van mód megismerni a teremtő gondolatait, mert szívünkbe írta törvényeit. Az ember a szívében találkozik az Istennel. A konferencia célja az eredmények összegyűjtése, a találkozás.

A regionális kongresszuson bemutatták a Szívgyógyászati Klinika részlegeinek új tevékenységeit is.

Forrás: Pécsi Egyházmegye