Álcivilként, Mellár köpönyege mögé bújva indulnak a balliberálisok az önkormányzati választáson

2019. május 24. péntek 17:24

Álcivilként, Mellár köpönyege mögé bújva indulnak a balliberálisok az önkormányzati választáson

Pénteken jelentette be Mellár Tamás, az MSZP-P országgyűlési frakciójának tagja, hogy az általa gründolt Mindenki Pécsért Egyesület színeiben indulnak a pécsi balliberálisok képviselőjelöltjei az önkormányzati választáson. Az meg csak a voksolás után derül majd ki, melyik frakcióba ülnek be az esetlgesen mandátumot szerző képviselők. 

 

 

Sajtótájékoztatón jelentette be pénteken Mellár Tamás, hogy a pécsi balliberális pártok megegyeztek arról, hogy az általa alapított Mindenki Pécsért Egyesület színei alatt indulnának a választáson.

Eddig három párt, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd részéről vannak jelöltek, jövő héten az MSZP, a Momentum és a DK is küldi a saját jelöltjeit, a kasztingolás június elején zárul majd le.

Mellár Tamás kifejtette, a 18 egyéni körzetben induló ellenzékiek „háttérbe szorítják pártidentitásukat", ők a Mindenki Pécsért Egyesület jelöltjei lesznek, az pedig már csak a választás után fog kiderül, milyen frakciók fognak alakulni. Vagyis az, hogy az esetlegesen mandátumot szerző, civilként induló jelöltek végül melyik pártot képviselik a közgyűlésben, csak a voksolás után lesz világos.


Mellár korábban azt mondta, „ellenzéki mutyiban sem én, sem a Mindenki Pécsért Egyesület nem vett és nem is fog részt venni". Most viszont közölte, a Mindenki Pécsért Egyesület „átadta a jogot az ellenzéki pártoknak, hogy kik lesznek a jelöltek", erről egy választási bizottság dönt, az egyesület csak véleményez.

Ugyanakkor a polgármesterjelölt személyére nem vonatkozik a most bejelentett megállapodás, a jelenlegi állás szerint tehát nem lesz közös aspiránsa a balliberálisoknak.

M. B.