A hőseinkre emlékezünk: a Széchenyi és a Kossuth térre várják a pécsieket csütörtökön

2018. március 14. szerda 16:35

A hőseinkre emlékezünk: a Széchenyi és a Kossuth térre várják a pécsieket csütörtökön

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcra emlékezik csütörtökön az ország, a pécsi ünnepségeket a Széchenyi és a Kossuth téren rendezik. Az ünnepi, hosszú hétvégén a helyi közszolgáltatások rendje is átalakul, mutatjuk a változásokat. 

A csütörtöki pécsi megemlékezések a Széchenyi téren kezdődnek, délelőtt fél tizenegykor. Beszédet mond dr. Hoppál Péter, pécsi országgyűlési képviselő, kulturális államtitkár.

A Kossuth téren délben indul az ünnepi műsor, délután ötkor lovasok vonulnak a Fürdő utcából a 48-as térre, ahol hat órakor koszorúzást tartanak.

A Kodály Központban ünnepi koncerttel ér véget a nap, ahol Páva Zsolt, Pécs polgármestere átadja a város Kulturális Nagydíját.

A munkanap áthelyezésekre való tekintettel a BIOKOM közszolgáltatási rendje illetve a MÁV vonatközlekedés a következőképpen alakul:

Pécsi parkolás:
Március.15-én, csütörtökön díjmentes a parkolás, március 17-én szombati rend szerint, míg március 16-án pénteki rend szerint kell díjat fizetni Pécs Város parkoló zónáiban.
A forgalomcsillapított övezetekbe a történő behajtás és a közterületi várakozás engedélyhez kötött.

Ügyfélszolgálati irodák nyitva tartása:
Millenium üzletházban található ügyfélszolgálat:

március 15-étől, csütörtöktől március 18-áig, vasárnapig: zárva.

A Siklósi út 52 szám alatti központi ügyfélszolgálat:

2018. március 15-16-17-én (Csütörtök-Péntek-Szombat) az ügyfélfogadás szünetel

Pécs helyi autóbusz-közlekedés:
Az autóbuszok március 15-én, csütörtökön: munkaszüneti napi, március 16-án, pénteken: szabadnapi, március 17-én, szombaton: szabadnapi, március 18-án, vasárnap: munkaszüneti napi

Vasúti közlekedés:

A munkanap áthelyezés miatt március 14-én a pénteki, március 15-én a szombati, március 16-án és 17-én az ünnepnapi, március 18-án a vasárnapi közlekedési rend lesz érvényes a vasúton.

Az ünnep idején várható utasforgalmi igényekhez igazodva a MÁV-START a lehetőségekhez képest, a helyfoglalások figyelembe vételével felhasználja az IC szerelvényekhez a plusz kocsikat.

M. B.