Új laborral bővül a PTE az Innovációs Nap alkalmából

2014. május 25. vasárnap 14:11

Új laborral bővül a PTE az Innovációs Nap alkalmából

A Pécsi Tudományegyetem stratégiai célja, hogy a kutatások eredményei minél nagyobb mértékben valódi innovációkká váljanak: a társadalom, a gazdaság számára hasznos termékekké, szolgáltatásokká.

A PTE Kutatáshasznosítási és Technológia-transzfer Központja szervezésében évek óta megrendezi az egyetem a PTE Innovációs Napot. A május 27-én zajló rendezvény révén a résztvevők jobban megismerhetik mi zajlik „a falak mögött", milyen innovatív kutatásokon dolgoznak a szakemberek, milyen hasznos dolgok valósulhatnak meg idővel a kutatási eredményekből. Cél az is, hogy az egyetemen született találmányokat bemutassák. A résztvevők az előadások mellett interaktív kiállítás keretében találkozhatnak a kutatókkal, feltalálókkal. Az idei programra meghívták Kim Yongsuk főigazgatót, a Koreai Köztársaság Nagykövetségének kereskedelmi attaséját.

A 2014. évi program fő fókusza a kockázati tőke és spin-off cégek alapítása, mely napjainkban az egyik legnépszerűbb témakör a gazdaságfejlesztés, gazdaságpolitika területén. A Humeltis Kft. 2014 márciusában alakult meg a Pécsi Tudományegyetem spin-off vállalkozásaként. A Humeltis technológiájának alapja egy olyan különleges, 3D-s emberi tüdőszövet-modell, amely a piacon elérhető sejtkultúrás és élő állatokon végzett tesztelési eljárásoknál hatékonyabban modellezi az emberi tüdő működését.

A projekthez kapcsolódó laboratórium ünnepélyes átadására a PTE Innovációs Nap első programpontjaként kerül sor 9 órakor, sajtótájékoztatóval egybekötve.