A Fogtündér ismét várja a pécsi kisgyermekeket az apukákkal, anyukákkal együtt

2023. szeptember 22. péntek 10:05

A Fogtündér ismét várja a pécsi kisgyermekeket az apukákkal, anyukákkal együtt

Folytatódik a Fogtündér játékos szűrőprogram, amely a 6 hónapos - 4év közötti gyermekek számára szervez térítésmentes fogászati szűrővizsgálatot a PTE Klinikai Központ Fogászati és Szájsebészeti Klinika gyermekfogászati részlegén. A jelenlegi jogszabályok értelmében a kisgyermekek rendszeres fogászati szűrővizsgálata óvodáskortól kötelező. A 3 év alatti gyermekeknek nincs szervezett, avagy kötelező fogászati szűrővizsgálata, kontrollja.  

 

A program sikere bebizonyította, hogy óriási igény van rá. Volt olyan nap, amikor a meghirdetést követő 24 órán belül 200 kisgyermeket szerettek volna regisztrálni a mintegy 60 időpontra.

A helyzetet a szervezők úgy próbálják kezelni, hogy Pécs városát három részre osztották fel.

Ezúttal először Pécs-Kelet védőnőinek küldték el programfelhívásukat, hogy elsőként ők értesíthessék a körzetükbe tartozó kicsik szüleit. Ezzel a módszerrel alkalmanként Pécs város más-más területén élők élveznek elsőbbséget.Második lépésként nyilvánosan is meghirdetik a szervezők a pécsi szűrés lehetőségét.


A klinikán szeptember 28-án csütörtökön 15:30-17:30 között várják a kicsiket anyukákkal, apukákkal együtt, hogy a fogorvosi találkozás élmény és ne görcsös félelem legyen.


Részvétel csak REGISZTRÁCIÓVAL lehetséges, az [email protected]ímen. A regisztráció alapján kapnak időpontot a jelentkezők.

Az idő tényező rendkívül fontos, hiszen a jelentkezések sorrendje alapján regisztrálják, tudják fogadni a gyermekeket.

A program szakmai vezetője Dr. Balásné Dr. Szántó Ildikó, a PTE KK Fogászati és Szájsebészeti Klinika Gyermekfogászati Részleg tanszékvezetője - aki jelenleg a Gyermekfogászati Társaság elnöke azt is kiemelte, hogy a szülőkkel való személyes találkozás is nagyon fontos.


A  program megvalósítását a Miniszterelnökség támogatja a NEA, illetve a Bethlen Gábor Alapkezelő közreműködésével. A FOGTÜNDÉR szűrésről a gyermekek fogkefével és tejfogtartó dobozkával térhetnek haza a dm és a Jordan támogatásának köszönhetően.

Forrás: PTE - Fotó: PTE/Csortos Szabolcs