Mától lehet jelentkezni az ottalvós Erzsébet-táborokra

2021. május 17. hétfő 11:49

Mától lehet jelentkezni az ottalvós Erzsébet-táborokra

Idén megtartják az ottalvós Erzsébet-táborokat is, június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. 

 

 

Novák Katalin azt mondta: tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetőek.

A biztonság garantálásáért a 18 év feletti dolgozók és látogatók csak védettségi igazolvánnyal vehetnek részt a táborokban - emelte ki, hozzátéve: az esetleges megbetegedésekre is megfelelően tudnak reagálni.

A miniszter emlékeztetett: Zánkán teljesen felújították a táborhelyet, így 21. századi körülményekkel várják a diákokat, Fonyódligeten pedig jelenleg is tart a felújítás, ott augusztus elsejétől jurtatáborban vehetnek részt a gyerekek.

Az ottalvós táborok vasárnap estétől péntekig tartanak, ez alatt az étkezést biztosítják a résztvevőknek - ismertette. Hozzáfűzte: a szülőknek a táborért jelképes összeget kell fizetniük, amelyet a diákok később elkölthetnek a büfében.

Novák Katalin a csillebérci táborhelyről szóló kérdésre azt felelte: ha lesznek rá források, a táborhely a következő időszakban megújul. A miniszter reményei szerint három éven belül már lehet majd gyermektáborokat szervezni Csillebércen is. Hornyák Tibor, az

Erzsébet Alapítvány elnöke tudatta: a táborokra a felhívások hétfőn jelennek meg, jelentkezni május 28-ig lehet, a táborozásra lehetőséget kapókat június 11-ig értesítik.
Idén a tíz hét alatt 80 ezer gyerek vehet részt az Erzsébet-táborokban. Zánkán 3350-en, Fonyódligeten 800-an táborozhatnak egyszerre, összességében kétszer annyian, mint a korábbi években - emelte ki az elnök, aki szerint ez azt jelenti, hogy szinte mindenki részt vehet majd a táborban, aki jelentkezik.

Hozzátette: a táborozók naponta 60 program közül választhatnak.

A járványügyi intézkedésekkel kapcsolatban elmondta:  a táborokban a nap 24 órájában jelen lesznek az Országos Mentőszolgálat és a Bethesda Gyermekkórház dolgozói, kidolgozták a járványügyi protokollt és tesztelési lehetőséget is biztosítanak.

MTI