Elindult szombaton a balatoni hajózási szezon

2023. április 08. szombat 14:29

Elindult szombaton a balatoni hajózási szezon

A hagyományos húsvéti kezdés helyett pünkösdkor, szombaton indította a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) az első menetrendi és sétahajójáratait. 

 

 

 

A 174. hajózási szezon kezdetével a BAHART folyamatosan nyomon követi majd az utasforgalom alakulását, és szükség szerint módosítja a meghirdetett menetrendet, illetve kapacitásokat. (A járatindulásokról a társaság honlapja, a www.bahart.hu közöl információkat, illetve a cég ügyfélközpontjában, a +36-84/310-050-es számon adnak tájékoztatást.

A szezonindulás első két hetében a 4 legforgalmasabb útvonalon közlekednek majd hajók minden nap, naponta négyszer a Siófok-Balatonfüred-Tihany, Balatonboglár-Révfülöp és Fonyód-Badacsony útvonalakon, valamint napi 3 alkalommal Balatonmáriafürdő és Balatongyörök között.

A pünkösdi szezonindító hétvégétől 9 kikötőből sétahajó járatok is indulnak: Siófokról, Balatonfüredről, valamint Keszthelyről minden nap, további hat kikötőből - Badacsonyból, Balatonboglárról, Balatongyörökről, Balatonlelléről, Balatonmáriafürdőről, valamit Révfülöpről - pedig a hétvégi napokon.

A.

Képünkön: a Badacsony katamarán elindul Badacsonyba.

MTI - Fotó: MTI/Varga György (archív)