Székelyföldi árvaházak javára rendeznek jótékonysági gálastet a Kodály Központban

2019. február 08. péntek 13:17

Székelyföldi árvaházak javára rendeznek jótékonysági gálastet a Kodály Központban

A Pécsi Balett és a Szent István Lovagrend jótékonysági gálaestet szervez a csíksomlyói árvaházak javára március 18-án a Kodály Központban.

 

 

A legnevesebb magyar operaénekesek: Kolonits Klára, Wiedemann Bernadett, Kovácsházi István, a Magyar Állami Operaház vezető szólistái, Molnár Levente, a Magyar Állami Operaház erdélyi származású fiatal baritonistája, a világ vezető operaházainak és a New York-i Metropolitan Opera ünnepelt sztárja, Dinyés Dániel zongoraművész és Szécsi Máté operaénekes, a ZsÖK programigazgatója fogtak össze a Pécsi Balettel és a VoiSingers kórussal, hogy egy káprázatos gálát varázsoljanak a pécsi Kodály Központba.  


Az est teljes bevételéből tartós élelmiszert, játékot és műszaki cikkeket adományoznak a Szent István Lovagrend közreműködésével a csíksomlyói árvaházakban nevelt 200 magyar árva gyermeknek.

Házigazdák: Uhrik Dóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész és Szécsi Máté operaénekes, az est megálmodója, aki már 20 esztendeje szervezi a csíksomlyói árva gyermekek számára a koncerteket és az adomány-utakat.

A rendezvény fővédnöke és támogatója Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, köszöntőt mond Gergely István 'Tiszti', az árvaház vezetője és Menczer Tamás államtitkár.

A jótékonysági esten mutatja be a Pécsi Balett a Belső vonzás című új egyfelvonásos produkcióját, melynek koreográfusa Molnár Zsolt, a társulat Harangozó-díjas, Fülöp Viktor-ösztöndíjas ifjú tehetsége.

A második részben az operairodalom gyöngyszemei csendülnek fel a világhírű operaénekesek előadásában, Dinyés Dániel zongoraművész közreműködésével, majd a VoiSingers koncertje következik.

A szünetben extra programokkal és jótékonysági könyvvásárral várják az adni vágyó vendégeket.

Forrás: Pécsi Balett NKFT.