Öt évre ítélték a pécsi pancser trafikrablót

2019. május 24. péntek 16:18

Öt évre ítélték a pécsi pancser trafikrablót

A Pécsi Járásbíróság pénteken tartott előkészítő ülésen fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérletében, valamint lőfegyverrel visszaélés bűntettében bűnösnek mondott ki egy férfit, aki egy pécsi trafik kirablásával próbálkozott, ezért a bíróság 5 év börtönre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. 

 

 

A bíróság által megállapított tényállás lényege a vádlott férfi 2018. december 13-án, az éjszakai órákban, egy maszkkal az arcán, kapucniját fejére húzva, kezében egy Flobert pisztollyal és egy fehér nylon zacskóval egy pécsi Nemzeti Dohányboltba ment be, ahol az ott dolgozó eladónő azon kérdésére, hogy segíthet-e valamiben, a zacskót felé nyújtotta, a fegyvert mindvégig rá irányítva.

Az eladó ekkor közölte, hogy már nincs pénz a kasszában, mert azt a főnöke a közeli zárásra tekintettel elvitte. A vádlott ezt követően távozott az üzletből, majd a közelben eldobta a maszkját, a kapucnis pulóverét és a fegyvert és a belváros irányába indult. Haladása során rendőri intézkedés alá vonták. Valójában a kasszában 462.140 forint volt, az eladó a vádlott megtévesztése érdekében állította azt, hogy a kassza üres.

Az előkészítő ülésen a vádlott bűnösségét beismerte és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

Az ítélet jogerős.

Forrás: Pécsi Törvényszék