Korábbi pécsi vívók és öttusázók csaptak össze

2016. január 11. hétfő 17:40

Korábbi pécsi vívók és öttusázók csaptak össze

Hatodik alkalommal rendezték meg a senior vívók és az öttusázók találkozóját január 9-én, szombaton a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium dísztermében.

Vízkereszt, vagy vívni akartok? - Ezzel a jelmondattal indult útjára még 2007-ben az elsősorban a seniorok, egykor aktívabb vívók és öttusázók múltidéző gálaeseménye.

Egy-egy év kimaradással idén - nem sokkal Vízkereszt után 2016. január 9-én - már a VI. alkalommal jöttek össze a Pécsivívás és az egykori öttusa vonzásában élők, hogy egy barátságos párbajtőr csapatversenyennyel szórakoztassák magukat és a közönséget.

Ezúttal 15 vívó versenyzett 5 csapatban, amelyeknek 35 fős közönség drukkolt. Eközben generációk: edzők, tanítványok, barátok, klubtársak örvendeztek, beszélgettek.

A Páva Péter és Varga János ötletéből indult találkozó versenyét idén is a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium dísztermébe tarthatta a keddenként itt edző "senior alapcsapat".

A megmérettetés idei legjobbja a Hoffbauer Márk szakosztályvezető, Kisida Kata és Lippai Tibor egykor aktívabb vívók alkotta majd' legfiatalabb csapat volt.

EQM - PTE-PEAC - Fotó: Plazzeriano Gábor