Elkapták a Siklós környéki tolvajok fejedelmét

2013. augusztus 28. szerda 17:11

A rendelkezésre álló adatok szerint egy korábban ismeretlen személy a nyári szezonban Siklós környékén megrendezett idegenforgalmi rendezvényeken rendszeresen tulajdonított el értéktárgyakat, telefonokat, szórakoztató elektronikai eszközöket. A rendőrség alapos nyomozást követően beazonosította, majd augusztus 22-én elfogta Sz. Sándor 39 éves nagyharsányi férfit, akit - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként kihallgattak - tájékoztatott a police.hu rendőrségi hírportál.

Az alkalmi lopásokra és strandi lopásokra szakosodott férfi kihallgatása során a nyomozóknak elismerte, hogy az utóbbi időben rendszeresen látogatta a különféle környékbeli rendezvényeket, ahol több sértettnek vagyoni kárt okozva tulajdonított el értéktárgyakat.

A házkutatás során a nyomozók különféle rejtekhelyekről okostelefonokat, mobiltelefonokat, táblagépeket, fényképezőgépeket, GPS készülékeket foglaltak le, melyekről feltételezhető, hogy azok szintén bűncselekmények elkövetéséből származnak. A lefoglalt értékek - és ezzel együtt a sértettek - beazonosítása folyamatban van. A Siklósi Rendőrkapitányság - lakhelyelhagyási tilalom elrendelése mellett - folytatja az eljárást Sz. Sándor 39 éves nagyharsányi férfival szemben.