Nonstop könyvtár a PTE-n

2010. augusztus 04. szerda 10:16

Nonstop könyvtár a PTE-n
Szolgáltatásainak időbeli kiterjesztésével és felhasználói körének bővítésével kívánja szolgálni a Szepessy utcai Egyetemi Könyvtár a minőségi oktatást és a hatékony tanulást. Az elnyert 45 millió forintos uniós támogatásról Dr. Fischerné Dr. Dárdai Ágnes főigazgató számolt be augusztus 3-án a Tudásközpontba átköltözni készülő Egyetemi Könyvtár épületében. A projekt lebonyolítását Szellőné Fábián Mária főigazgató-helyettes vezeti.

„Olvasási és digitális kompetenciák fejlesztése könyvtári szolgáltatásokkal" címmel nyerte el a 2009-ben kiírt TÁMOP pályázatot a könyvtár, mely illeszkedik napjaink új típusú tanulási és könyvtárhasználati szokásaihoz. Az internet megnövekvő szerepét és az információk digitalizálódását figyelembe véve, 24 órában válnak elérhetővé bizonyos szolgáltatások: „egy interaktív, korszerű könyvtári portált hozunk létre, mellyel időben is kiterjesztjük elérhetőségünk, valamint a jelenlegi magyar és angol nyelven kívül németül is olvashatóvá tesszük a honlapot" - emelte ki Dr. Dárdai Ágnes (képünkön balra).

Dr. Komlósi László rektorhelyettes (képünkön jobbra) köszönetét fejezte ki a könyvtár vezetőinek erőfeszítésükért. 

Kiemelte az egyre individualizálódó tudásszerzés mellett az irányítás és a növekvő „tudástömegek közvetítésének felelősségét és fontosságát". Szeptembertől a Tudásközpont foglalja magába azokat az összesített szolgáltatásokat, melyek a pályázat révén megvalósulnak majd.

Takács Tímea - Fotó: Dittrich Éva