Rajt: a nőknél a legjobb négybe, a férfiaknál a nyolcba várják a pécsi kosarasokat

2015. október 05. hétfő 07:59

Rajt: a nőknél a legjobb négybe, a férfiaknál a nyolcba várják a pécsi kosarasokat

Szombaton elkezdődött a honi kosárlabda bajnokság a női és a férfi mezőnyben is. A hölgyek pontvadászatában a vereséggel kezdő PEAC és a győztes meccsel bemutatkozó PINKK is a legjobb négy közé vágyik, az urak csatájában pedig a szombaton idegenben veszítő PVSK háza táján a legjobb nyolc közé jutás a cél.

Fáradtan vágott neki a felkészülésnek a PEAC-Pécs csapata, a kimerültség pedig meg is látszott az első mérkőzéseken. A szekszárdi Sió Kupán három vereséget is begyűjtöttek, ám később a nagy múltú Göcsej Kupán már jobban ment a játék és a második helyre futottak be.

- Elégedettek vagyunk a lányok hozzáállásával és az edzések intenzitásával. Ami az edzőmérkőzéseket illeti, úgy érezzük, még nem mutatták meg azt a tudásukat, melyet a felkészülési időszak alatt elsajátítottak - nyilatkozta lapunknak Mészáros Zalán ügyvezető.

Az egyetemi gárdához elsősorban fiatalok csatlakoztak a nyári szünetben. Érkezett - mások mellett - a mindössze húszesztendős, korosztályos szerb válogatott center, Dragana Stankovic, a Montenegró legjobbjai közé tartozó Snezana Aleksic, illetve a spanyol bajnokságból igazolt Robyn Parks. A magyarok listáját Bozóki Bettina, Gorjanácz Ágnes, Zele Dorina, valamint a visszatérő Czirják Noémi és Fűrész Diána erősíti.

Dobogóra állna a PINKK

Sérülések nehezítették a PINKK-Pécsi 424 felkészülését az NB I-es bajnokságra, ennek ellenére összességében jónak ítéli az edzői stáb a felkészülést. A klubnál munkatársunkkal azt közölték, bíznak abban, hogy az új játékosok érkezésével erősödött a csapat. A célokkal kapcsolatban elmondták, bár nem egyszerű a feladat, de mind a bajnokságban, mind pedig a kupában a háromba kerülés a cél. A PINKK első meccsét szombaton este játszotta a Zalaegerszeg ellen, Komlón. A rajt jól sikerült, 76-63-ra nyertek a pécsiek.

Hogy összességében miként sikerültek az igazolások, az együttes vezetője egyelőre nem tudott konkrét választ adni. Mint fogalmazott, „egyelőre mindenki keresi a helyét, próbálnak alkalmazkodni az új szabályokhoz, az új csapathoz". Mindenesetre - ezt már Roberto Hernandez vezetőedzőtől tudjuk - az alapvető cél a bajnokságban és a kupában is a legjobb négy közé kerülés.

A bajnokságban szombaton Győrben vereséggel (68-65) bemutatkozott pécsiek helyzetét az sem könnyíti, hogy sokak meglepetésére a nagy tehetségnek tartott Kiss Virág bejelentette, felfüggeszti sportpályafutását.

- Kiss Virág döntése nagyon nehéz helyzet elé állította a szakvezetést és a menedzsmentet, mivel az egész csapat felépítése úgy lett kialakítva, hogy egyrészről ne terheljük túl, másrészről viszont biztosan kaphasson megfelelő mennyiségű játékpercet. A kiválásával elvesztettünk egy huszonegy év alatti magyar játékost, akit ebben az időszakban már nem pótolhatunk honi kosárlabdázóval - fogalmazott Mészáros Zalán.

A férfiak mezőnyében pécsi dobogóról vagy négy közé jutásról egyelőre csak álmodhatunk.

- Minden évben az a célunk, hogy bejussunk a nyolcba és ott legyünk a rájátszásban. Ez - reálisan nézve - bravúros eredmény lenne, bár ez elmúlt öt évben mindig sikerült. A csapatunk tud olyan erős lenni, és lesz is, mint az elmúlt szezonban. Viszont az ellenfelek brutálisan megerősödtek, köszönhetően annak, hogy három helyett már öt külföldi játékost igazolhat egy csapat - mondta Csirke Ferenc, a PVSK-PANNONPOWER vezetőedzője.

A tavalyi keretből távozott Nelson, illetve Pahlmblad, a helyükre érkezett a magyar állampolgársággal is rendelkező Marko Popadic, az amerikai William Walker, valamint visszatért Csabay Ádám.

Hogy mire mennek az új igazolások, az a szezon során majd kiderül, a szombaton este lejátszott első meccsen a pécsiek a Sopron otthonában 90-68-ra veszítettek.


Képünk a férfi kosarasok edzésén készült. 

Palotás P. - Fotó: Kálmándy Ferenc