Füttyszó és gúnyos taps: Újmecsekalján is kikapott a PMFC

2011. április 09. szombat 18:08

Frissítve: 2011. április 09. szombat 20:05

Füttyszó és gúnyos taps: Újmecsekalján is kikapott a PMFC

Sorozatban harmadik vereségét szenvedte el szombat este a PMFC a labdarúgó NB II. Nyugati-csoportjában. Mészáros Ferenc tanítványai, bár mezőnyfölényben játszottak, egygólos vereséget szenvedtek az előzetesen esélytelenebbnek tartott BKV Előrétől. A PMFC labdarúgói ismét füttyszó és gúnyos taps mellett vonulhattak az öltözőbe a találkozó végén. A mostani vereséggel - ha a Gyirmót nyer vasárnap a Honvéd II ellen - rendkívül nehéz helyzetbe kerülhet a feljutásért küzdő Pécs. Mészáros Ferenc a sorozatos kudarcok ellenére sem mond le a vezetőedzői posztról.

Labdarúgó NB II. Nyugati-csoport, 21. forduló

PMFC - BKV Előre 0-1 (0-1)

Újmecsekalja, 500 néző.
V.: Berger (Kiss, Szvetnyik)

PMFC: Dibusz - Fodor (Turi, 67.), Stark, Todorovics, Pintér - Regedei, Lovrencsics, Nagy O. (Pavicsevics, 78.) - Kvekveskiri (Horváth, 61.), Gyánó, Godslove. Vezetőedző: Mészáros Ferenc

BKV Előre: Vezér - Miklósvári, Sebők, Horváth A., Ribi (Pásztor, 91.), Csikós, Faragó (Sebestyén, 83.), Baranyai, Makrai, Csopaki (Fazakas, 92.), Merczel. Vezetőedző: Soós Imre

Gólszerző: Csopaki (15.)

15. perc: Vezet a BKV. Csopaki végezhetett el szabadrúgást baloldalról, a pécsi kaputól nagyjából 25 méterre. A játékos laposan, nagy erővel lőtte meg a játékszert, amely a vetődő Dibusz keze mellett vágódott a hálóba. 0-1

Ahogy az várható volt, nem dőlt meg szombat délután a nézőcsúcs az újmecsekaljai stadionban, a PMFC-BKV Előre meccsre nagyjából ötszázan látogattak ki - igaz, a későbbi kezdés ellenére is csak legfeljebb autóval lehetett átérni a kosárdöntőről.

Annak ellenére, hogy a tavaszi idényben jobb mutatókkal rendelkezik a BKV Előre, a budapesti csapat vezetőedzője, Soós Imre a meccs előtt úgy nyilatkozott: tudja, a két csapatnak mások a lehetőségei és a céljai. Mindenesetre az a BKV mellett szólhat, hogy az esélyesség terhe nem az ő vállukat nyomja - a vezetőedző számításai pedig bejöttek.

Nem úgy a pécsi tréner, Mészáros Ferencé, aki a találkozó előtt úgy vélekedett, csapatának önmagát kell legyőznie. Mint később megtudtuk, nem csak magukat, a BKV Előrét sem sikerült.

A szurkolók többségének a meccs előtt a győztes kosármeccs szolgáltatott beszédtémát, de azok a drukkerek, akik lapunknak nyilatkoztak, bizakodóak a PMFC mérkőzése kapcsán.
Hiába játszott mezőnyfölényben a PMFC az első félidőben, a BKV szerzett vezetést egy szabadrúgásból a 15. percben. A folytatásban sem változott a játék képe, a Pécs többet birtokolta a labdát. A piros-feketék előtt több lehetőség is adódott a gólszerzésre: előbb Lovrencsics, majd Nagy Olivér egyenlíthetett volna. A budapesti együttes főleg kontrákból veszélyeztetett, a gyors játékosok több ígéretes akciót is vezettek.

A második félidőt gyakorlatilag végigtámadta a PMFC, a BKV szinte át sem lépte a felezővonalat. A pécsi játékosok azonban nem tudták gólra váltani a mezőnyfölényt, görcsösen futballoztak. A legnagyobb lehetőség a gólszerzésre a csereként beállt Pavicsevics előtt adott, a légiós azonban a kapusba lőtte a labdát. Később Gyánó is gól szerezhetett volna, ám a BKV-s hálóőr ismét a helyén volt.

A pécsi focisták produkcióját és újabb vereségét füttyszóval és gúnyos tapssal „jutalmazta" a közönség.

Mészáros Ferenc a rossz és eredménytelen játék ellenére is a csapat kispadján marad.

Soós Imre: - Örülök, hogy annak ellenére is nyerni tudtunk, hogy a fél csapatom sérült. Az élet visszaadta azt, amit őszi meccsen elvett, amikor az utolsó utáni percekben kaptunk ki. Úgy érzem, megérdemelten nyertünk, a Pécsnek sok sikert kívánok!

Mészáros Ferenc: - Több nagy helyzetünk is volt a találkozón, sajnos rossz szériában vagyunk. Hit és gól nélkül nem lehet mérkőzést nyerni.

Bukott a Kozármisleny is

SZTK-Erima - Kozármisleny
 2-0 (2-0)

Szigetszentmiklós, 250 néző

Vezette: Nagy R. (Pápai Z., Török K.)

SZTK: Tarczy - Csák, Király, Szamosszegi, Sallai (Szamosi 65.)- Pintér - Somorjai, Fekete, Csepregi, Majoros (Bonifert 76.) - Béres (Rédei 79.). Vezetőedző: Várhidi Péter

Kozármisleny: Gőcze - Tasselmájer, Petrók, Fellai, Vég (Karacs 69.) - Andruskó (Tóth B. 76.), Nagy E. - Asztalos, Tóth Z., Koplárovics - Koller (Berdó 59. Vezetőedző: Márton Gábor

Gólszerzők: Fekete Á. 40., Majoros 44. percben.

Várhidi Péter: - Az első játékrészben mi támadtunk széllel szemben, ami rá is nyomta a bélyegét a teljesítményünkre, nagyon pontatlanok voltunk. A félidő végén jókor rúgtuk a két gólt, ami nagyban meghatározta a mérkőzés kimenetelének alakulását. A második félidőben azt szerettük volna, hogy az ellenfél térfelén tartsuk a labdát, ami nagyjából sikerült is, hiszen kapusunknak nem nagyon akadt dolga. A játékosaim küzdőszelleme megfelelő volt a mai nap.

Márton Gábor: - Úgy gondolom, hogy sokkal jobban játszottunk mint az ellenfelünk, de sajnos a két csapat nem volt egyenlő mércével mérve. Nem érdemeltünk vereséget, a látottak alapján a döntetlennek sem örültem volna. Ezen kívül probléma, hogy elég kevesen vagyunk, így nehéz a mérkőzésbe már belenyúlni. Annak ellenére, hogy jobban játszottunk mégis elszenvedtük idei első vereségünket. Ezen a mérkőzésen minél gyorsabban túl kell lépnünk. Bízom benne, hogy ha folytatni tudjuk eddigi játékunkat, akkor jövő héttel ismét az eddig sikeres Kozármislenyt láthatjuk.

További eredmények:

Budaörs  - Baja   0 - 0
Kaposvölgye  -  Ajka   0 - 3
Veszprém  -  Tatabánya   2 - 1
Honvéd II. - Gyirmót   1 - 3
Barcs  - Videoton   0 - 3
Győr II. - Ferencvárosi TC II. 2 - 1



Palotás P. - Fotó: Dittrich Éva