Új televíziós csatorna indul - a Parlament Tv-t a jobboldal pénzeli

2011. december 14. szerda 13:24

Új televíziós csatorna indul - a Parlament Tv-t a jobboldal pénzeli

Nagy a titkolódzás a Parlament Tv körül, pedig januártól sugározni fog a legújabb politikai adó. A Fidesz-közeli alapítói között ott találjuk a 100 leggazdagabb magyar egyikét is - olvasható a Bors honlapján.

Tizennyolc nap múlva indul Magyarország legújabb politikai csatornája. A Parlament Tv tavasszal kapott engedélyt a médiahatóságtól, a tervek szerint szeptemberben kezdte volna meg adását, ám ebből nem lett semmi. A tévé honlapján lévő számláló szerint január elsején indulhat az adás. (A tv 16 órában sugároz: főbb műsorai közé tartozik majd a magyar, illetve az európai parlament munkájának bemutatása, tájékoztatás a fővárosi közgyűlés és a megyei közgyűlések országos jelentőségű tevékenységéről, illetve a magyar, valamint a világgazdaság eseményeinek elemzése.)

A honlapon szereplő telefonszám nem a tévéé, hanem a milliárdos ügyvéd tulajdonos, Bálintfy Gábor irodájának a száma. Bálintfy tegnap elérhetetlennek bizonyult. A 100 leggazdagabb magyar (vagyonát 10,5 milliárd forintra becsülik) között szereplő ügyvéd korábban a Hír TV alapításánál segédkezett, annak egy ideig résztulajdonosa is volt. Rajta kívül a Parlament Tv igazgatóságát veje, Pocsai Alex, a Hír TV egyik alapítója, illetve Csóti György korábbi MDF-es képviselő alkotta. (Csóti tölti majd be a Láng Zsolt által idôközi választáson megnyert II. kerületi országgyűlési mandátumot.)

További részletek itt olvashatók.


Forrás: borsonline.hu