Robbantottak Dortmundban, elmaradhat a BL-meccs

2017. április 11. kedd 20:24

Robbantottak Dortmundban, elmaradhat a BL-meccs

Robbanás történt az AS Monaco elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre tartó Borussia Dortmund buszának közelében. A helyi rendőrség egy sérültről számol be, spanyol források szerint elmaradhat a mérkőzés. - írja az origo.hu

Robbanás történt Dortmundban az AS Monaco elleni Bajnokok Ligája-találkozóra tartó német csapat buszának közelében.

A Kicker élő közvetítésében megerősítette, hogy a busz közelében robbanás történt, egy ember megsérült. A klub egyelőre az UEFA döntésére vár, hogy ilyen előzmények után megrendezheti-e a mérkőzést.

A városi rendőrség saját Twitter-oldalán megerősítette a robbanás tényét és azt, hogy nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. „A helyzet még nem tisztázott" - olvasható.

A Bild értesülése szerint a robbanás a csapatbusz mellett történt mindössze 10 kilométerre a stadiontól, a lap úgy tudja, a robbanóanyagot vélhetően az utcán helyezték el. A támadásban a csapat 26 éves játékosa, Marc Bartra megsérült, a spanyol labdarúgót kórházba szállították.

A rendőrség azt vizsgálja, hogy célzott támadásról volt-e szó és és fokozott készültséget rendelt el.

A legfrissebb hírek szerint a mérkőzés nem fog az előre kiírt 20.45-ös időpontban elkezdődni, 20.30-kor lesz végleges döntés.

A rendőrség Twitter-oldala szerint további két vagy három robbanás is volt a csapat szállodájának közelében, ahol az első incidens történt.

Forrás: origo.hu - Fotó: Twitter