Hiába a magas gázsi, nem akart mentor lenni Punnany Roli, ByeAlex köszönte és vállalta

2016. május 28. szombat 11:07

Hiába a magas gázsi, nem akart mentor lenni Punnany Roli, ByeAlex köszönte és vállalta

Néhány napja egy kisebb bomba robbant a legnagyobb közösségi oldalon, ahol a magyar zenei élet két meghatározó szereplője feszült egymásnak. Természetesen a rajongók sem hagyhatták szó nélkül a történteket,  kommentháború  kerekedett.

Történt, hogy a pécsi illetékességű Punnany Massif zenekar frontemberét, Farkas Rolandot pár hónapja megkeresték az egyik kereskedelmi csatornától, hogy érdekelné-e az egy év kihagyás után újra műsorra tűzött zenei tehetségkutató egyik mentori posztja. Wolfie nem mondott rögtön nemet, mert mint írta, „nyilván mozgatja az ember fantáziáját, hogy milyen lehet egy ilyen produkció belülről és valószínűleg a honorárium sem lehet túl karcsú."

Utóbbiban nem is tévedett, ugyanis egyes sajtóinformációk szerint a csatorna állítólag kiemelkedően magas gázsival csábította a jelölteket. Végül a válogatásra sem ment el. "Úgy éreztem, hogy egy ilyen lépéssel mindent kidobhatok, amit eddig felépítettem magamtól, magamról. Most olvasom, hogy ByeAlex lesz az egyik ítész. Nem bántam meg a döntésem."

Nyilván ByeAlex sem hagyta szó nélkül Roli kiírását és a közösségi oldalán reagált is a pécsi zenész megjegyzésére. „Nos, a Punnany Massif a maga kategóriájában egy k*rva jó zenekar. Én elismerem a munkájukat. Ma kiderült számomra, hogy Wolfie az enyémet nem. Az van, hogy állítólag megkereste az RTL, hogy pár casting során kipróbálnák őt mentornak. Állítólag a rapper nemet mondott, pedig a lóvé és a siker azért elgondolkodtatta."

ByeAlex, mint írta, csalódott Rolandban, amiatt, hogy úgy kell éreznie, ő az, aki számára derogáló és imázsromboló a jelenlétével. „Én részemről - ugyan nem csinálom fele annyi ideje se mint te, és akkora közönségem sincs, mint neked - büszke vagyok a zenéimre, és arra, hogy sok ember számára ezek jelentenek valamit. Végezetül, büszke vagyok arra is, hogy én sosem támadtam rá senkire, akkor se mikor rugdostak, sőt, alig méltattam valakit arra, hogy reagáljak a f*szságaira. Rád azért reagálok csupán, mert csalódtam abban, akit mindig is elismertem."

Később aztán elcsitult a vihar, és úgy tűnik sikerült tisztázniuk zenészeknek a problémát. Wolfie megjegyezte, hogy megbeszélte a félreértést ByeAlex-el, viszont a kommenteket olvasva elborzadt. „Mennyi rosszindulatú emberszerűség van. Hibáztam, ember vagyok én is. Véleményem a műsorról változatlan."

ByeAlex örömmel fogadta a rapper megkeresését a helyzet tisztázására. „Ritka az, ha az emberek bocsánatot kérnek, ha békejobbot nyújtanak - különösen a mi szakmánkban ritka nagyon. Én a magam részéről becsülöm nagyon Wolfie és a Punnany munkáját, és köszönöm szépen, hogy volt benne valódi tökösség és hogy írt nekem. A téma részemről így hát semmis. Tekintsétek ti is így ha kérhetem." Utóbbi egyébként elégedett volt a posztja alá írt hozzászólásokkal, ugyanis sokan támogatták a zenészt. „Ha az ember jóakarói ilyenek, akkor már mindegy kik az ellenségei."

Természetesen kerestük Farkas Rolandot, ő azonban jelenleg külföldön tartózkodik. Menedzsere elhárította érdeklődésünket, azt mondta, ezzel kapcsolatban nem kívánnak nyilatkozni.  

Csepregi Veronika - Montázs: Dittrich Éva