Folyamatosan nő a tajvani földrengés halottainak száma

2016. február 13. szombat 10:10

Folyamatosan nő a tajvani földrengés halottainak száma

Szombat reggelre 112-re emelkedett a pontosan egy héttel azelőtti tajvani földrengés halálos áldozatainak a száma, és öt felnőttet még nem találtak meg a Tajnan városi toronyház romjai között - számolt be a helyi média a városi kormányzat közleményére hivatkozva.

Pénteken több mint 30 holttestet emeltek ki a romok alól, köztük egy egymást ölelő fiatal házaspárt. A mentők a helyszíni beszámolók szerint könnyek között próbálták az egyetemistákat szétválasztani.

A holdújévet közvetlenül megelőző katasztrófa idején a 16 emeletes épületben nagy számban tartózkodtak az ott lakók rokonai is. A hajnali órákban a 6,4-es erősségű földmozgás következtében körülbelül 380 emberrel dőlt oldalára a lakóház.

A legsúlyosabban érintett Tajnan városban több mint 10 épület dőlt romba, vagy rongálódott meg súlyosan. A sérültek száma 550 körül volt.

Korábbi közlés szerint őrizetbe vették a leomlott épület építtetőjét, egy ingatlanfejlesztő cég első emberét, továbbá két másik vezetőt, akiket a felhasznált építőanyagok nem megfelelő minősége és az építtetés egyéb körülményei miatt gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítanak.

MTI - Fotó: Europress - AFP/Sam Yeh