Finn humorista lett a Világ legviccesebb embere

2014. október 28. kedd 16:01

Egy finn humorista nyerte a Világ legviccesebb embere (Funniest Person in the World) versenyt, amelyet első alkalommal rendeztek meg.

A győztes a bolygó nemzetközi pénzügyi problémáira adott tökéletes megoldásával nyűgözte le a szavazóközönséget az egyesült államokbeli megmérettetésen.

"Az országok nem egymásnak tartoznak pénzzel, az országok a bankoknak tartoznak pénzzel. Márpedig, ha az országok a bankoknak tartoznak, akkor bizony hülyék, ha fizetnek. Úgy értem, egy országnak hadserege van. Egy banknak négy pénztárosa és egy takarítónője" - mondta Ismo Leikola a verseny múlt heti középdöntőjében a hollywoodi Laugh Factory klubban, ahol neki sikerült a legjobban megnevettetnie a közönséget.

A finn humorista végül a múlt pénteki döntőben is diadalmaskodott és maga mögé utasítva a négy másik finalistát, elnyerte a világ legviccesebb emberének címét. Az első alkalommal megrendezett versenyt élőben közvetítették az interneten és a felhasználók szavazatai alapján alakult ki a versenyzők végső sorrendje.

Leikola több mint 158 ezer vokssal szerezte meg az első helyet, utána egy pakisztáni, egy francia, egy Egyesült Arab Emírségek-beli és egy spanyol komikus következett a sorban. Az est győztese 10 ezer dollárt (2,4 millió forint) és országos turnét nyert.

Az ötletgazda Jamie Masada, a Laugh Factory klubhálózat tulajdonosa minden évben szeretné megrendezni a versenyt. Mint elmondta, reméli, a rendezvény képes lesz megmutatni, hogy ha a különböző országokból érkező emberek együtt nevetnek, akkor félre tudják tenni a nézetkülönbségeket.

A versenyre több tucat humorista jelentkezett a világ különböző részeiből. Az internetes szavazók először a tíz középdöntőst, majd az öt döntőst választották ki a Laugh Factory-hálózat Las Vegas-i klubjában megrendezett végső összecsapás előtt.

(mti)