Brüsszeli ötlet: egymillió meghívót postáznak?

2015. november 27. péntek 13:20

Brüsszeli ötlet: egymillió meghívót postáznak?

A magyar kormány információi szerint a hétvégén hivatalosan is előkerülhet az a terv Brüsszelben, amely szerint újabb egymillió bevándorlót hívnának be Európába nyugati politikusok. A magyar álláspont szerint elfogadhatatlan az a német álláspont, amely akár a már Európában lévő, akár az ezután érkező illegális bevándorlók szétosztását tervezi. 

Újabb egymillió bevándorlót hívnának be Európába nyugati politikusok - a hétvégén hivatalosan is előkerülhet ez a terv Brüsszelben, legalábbis a magyar kormány információi szerint.

Az elmúlt hetekben elsősorban Angela Merkel beszélt arról, hogy legális mederbe kell terelni a migrációt. A német kancellár a törököktől venne át bevándorlókat, és osztaná szét a tagállamok között.

Az Európai Bizottság még májusban döntött úgy, hogy a Szíriával határos menekülttáborokból 20 ezer menedékkérőt betelepítenek az európai tagállamokba, és szeptemberben több tagállam, köztük Magyarország tiltakozása ellenére eldöntött 160 ezres kvótarendszer mellett egyre több vezető beszél arról, hogy összesen egymillió embert kellene betelepíteni Európába. Angela Merkel német kancellár szerdán a Bundestagban úgynevezett menekültkontingenseket javasolt az illegális migráció helyett, vagyis a migránsok meghatározott számú betelepítését a török menekülttáborokból.

 

Forrás: hirado.hu - Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki