A missziókért és a hithirdetőkért imádkoznak szerte a világon

2014. október 17. péntek 08:15

A missziókért és a hithirdetőkért imádkoznak vasárnap világszerte a katolikus templomokban, így Magyarországon is, és a perselypénzt az evangelizáció javára fordítják - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata az MTI-vel.

A közleményben azt írták: a világ számos országában tevékenykedő misszionáriusok célja Krisztus tanításának továbbadása az egész földkerekségen.

A katolikus egyház 1926 óta minden évben október harmadik vasárnapján tartja a világmisszió napját. Ferenc pápa az ez évi világnapra megfogalmazott üzenetében azt írta: napjainkban még rengeteg olyan ember él a Földön, aki nem ismeri Jézus Krisztust. Éppen ezért sürgető feladat marad az ad gentes ("nemzetekhez" szóló) misszió, amelyben az egyház minden tagjának hivatása részt vállalni, hiszen az egyház természeténél fogva missziós: az egyház "kifelé megnyílva" született meg.

- A missziós világnap olyan kiemelt időpont, amikor a különféle földrészek hívei imával és a szolidaritás konkrét gesztusaival támogatják a fiatal helyi egyházakat a missziós területeken - tette hozzá a katolikus egyházfő.