Zalaegerszegen harcolhatják ki a bentmaradásukat

2017. június 02. péntek 11:30

Zalaegerszegen harcolhatják ki a bentmaradásukat

Vasárnap délután hat órakor, Zalaegerszegen lép pályára az NB II-es HR-Rent Kozármisleny labdarúgócsapata a Merkantil Bank Liga záró fordulójában.

Érdekesen alakul a feljutásért zajló csata is, amely most már csak párharccá szűkült, ráadásul a 2. és 3. helyezett csapatok egymással mérkőznek a hétvégén, ahol győzelem és döntetlen eredmény esetén feljut a Balmazújváros, míg vendégsiker esetén a Kisvárda.

A csapat számára azonban izgalmasabb az alsóházi versengés, ahol még 3 csapat nem érezheti magát biztonságban.

Valamivel kedvezőbb a helyzete a Csákvárnak, akik Siófokon egy döntetlennel is bebiztosíthatják NB II-es tagságukat, azonban vereségük és eközben kozármislenyi és ceglédi győzelem esetén még kieshetnének.

Az igazán nagy csata a HR-Rent Kozármisleny és a Cegléd csapatai között folyik, ahol jelenleg a kozármislenyiek állnak előrébb.

A feladat "egyszerű", ugyanannyi vagy több pontot kell szerezniük Zalaegerszegen, mint a Ceglédnek hazai környezetben (Albertirsán) a Sopron ellen.

A ZTE jelenleg a bajnoki táblázat 7. helyén áll, tehát egy jó csapatról beszélünk, amely előrébb már nem léphet, viszont 2 üldöző is megelőzheti még (Dorog és Mosonmagyaróvár), így van számukra tét, ha nem is olyan életbevágóan nagy.

Hasonló a Sopron helyzete is, akik jelenleg 12. helyezettek, de sikerük esetén szerencsés esetben akár a 8. helyre is előreléphetnének, ami azért komoly előrelépési lehetőség és a helyezések pénzbeli premizálásának okán, a klubjuk sokat kereshet esetleges győzelmükkel.

Következik tehát a mindent eldöntő utolsó felvonás, ahol bizony komoly izgalmak várnak az érintett csapatokra.

 

Forrás: HR-Rent Kozármisleny