Visszavágott a Munkás, legyőzte a Dunaújvárost, s már harmadik a tabellán

2017. március 11. szombat 16:24

Visszavágott a Munkás, legyőzte a Dunaújvárost, s már harmadik a tabellán

Begyűjtötte a három bajnoki pontot a PMFC szombaton délután a Dunaújváros ellenében, ezzel visszavágtak ellenfelüknek az ősszel elszenvedett vereségükért. Kónya Dávid remekelt, három gól szerzett.   

A PMFC a mérkőzést megelőzően a negyedik helyet foglalta el a bajnoki tabellán az z NB III Közép-csoportjában, míg szombati riválisuk, a Dunaújváros PASE közvetlenül előtte tanyázott.

A két csapat az idei szezonban egyszer már találkozott egymással, ősszel Dunaújvárosban 3-1-re nyertek a hazaiak.

A piros-feketék azonban szombaton győzni tudtak, így ismét felkapaszkodtak a dobogóra.

Az első félidőben kétgólos előnyre tett szert a PMFC, Kónya Dávid kétszer is beköszönt. A 17. percben a 16-oson belülről eresztett el egy lövést, ami a kapu jobb alsó sarkában kötött ki, majd a 33. percben egy szép emelést követően növelte kettőre csapata előnyét.

A két érvényes találat között a Munkás egy érvénytelent is szerzett, Koller gólját les miatt nem adták meg.

A második félidő 56. percében aztán Károlyi egy kipattanó pécsi lövés után lecsapott a labdára, s bekotorta a hálóba. A vendégek még ugyanabban a percben szépítettek, Dobos használta ki a pécsi védelem bizonytalanságát. 

Mindez azonban már nem osztott, nem szorzott, különösen, hogy Kónya saját maga harmadik, csapata negyedik gólját is megszerezte, majd Hleba is beköszönt, így a PMFC magabiztos győzelmet aratott. 

PMFC - Dunaújvárosi PASE 5-1 (2-0) 

EQM - Fotó: PMFC