Világbajnoki címet szerzett a mohácsi íjász, Takács Máté

2016. augusztus 28. vasárnap 13:00

Világbajnoki címet szerzett a mohácsi íjász, Takács Máté

A Mohácsi TE 1888 Nimród Íjász Szakosztályának versenyzője aranyérmet szerzett a Sopronban rendezett világbajnokságon.  

Takács Máté 1996. október 14-én született Mohácson, kezdetben kosárlabdázott, azonban 2008-ban jelentőset fordult vele a világ. Máté a garázsuktól pár száz méterre látott először íjászokat, akik azonnal felkeltették az érdeklődését. Nem is tétlenkedett, elment egy edzésre, ami annyira megtetszett neki, hogy lenn ragadt a pályán. Ahogy minden más, ez sem ment az elején úgy, ahogy szerette volna, ám nem adta fel, a heti két hivatalos edzést ötre emelte, ami meghozta gyümölcsét, hiszen ma már egy versenyen csakis az érem az elfogadható számára.

A mohácsi íjász olyannyira komolyan gondolja karrierjét, hogy a lövőedzések mellett rengeteget biciklizik és fut, heti rendszerességgel fizikai edzéseket végez, bár elmondása szerint csínján kell bánni a súlyokkal, hiszen a sportágban speciális izmokat megtartani, nem pedig átalakítani kell.

Máté a Mohácsi Újság.hu-nak nyilatkozva korábban elmondta, mindezek mellett a legfontosabbnak a mentális tréningeket tartja, ami 85-90 százalékban is befolyásolhatja a versenyző eredményességét.

Kitartása, szorgalma jutalma most egy ragyogó eredmény: az idei év egyik legfontosabb versenyén, Gyulán 3D kategóriában világbajnoki címet szerzett. 

Forrás: Mohácsi Újság.hu