Vardy házában ünnepelt a Leicester City

2016. május 03. kedd 09:56

Vardy házában ünnepelt a Leicester City

A csatár Jamie Vardy (képünkön) házában ünnepelték meg a Leicester City futballistái, hogy a klub - fennállása során első ízben - megnyerte az angol bajnokságot.

A City játékosai hétfőn este a tévé előtt követték, ahogy a második helyen álló Tottenham Hotspur 2-2-es döntetlent játszott a Chelsea vendégeként, és ezzel eldőlt, hogy már nem dolgozhatja le hátrányát.

Christian Fuchs, a két éve még másodosztályú csapat osztrák balhátvédje telefonjával videózta a lefújást követő pillanatokat, ahogy társaival egymás nyakába ugráltak, boldogan kiabálva. A felvétel hamarosan óriási nézettséget produkált az internetes közösségi oldalakon.

"Hihetetlen ez az érzés, fogalmam sem volt, hogy ilyen létezik. Tavaly épphogy bennmaradtunk, szombaton pedig átvesszük a bajnoki trófeát" - lelkendezett a válogatott Vardy.

A Tottenham részéről Mauricio Pochettino vezetőedző sportszerűen gratulált olasz kollégájának, Claudio Ranierinek és együttesének:

"Minden elismerésem a Cityé, hihetetlen szezonon van túl, és megérdemelten lett bajnok" - mondta az argentin szakember.

Ranieri, aki 96 éves édesanyját látogatta meg Olaszországban, s éppen hazafelé tartott a repülőn, amikor a hétfő esti mérkőzés zajlott, utóbb a City honlapján úgy fogalmazott: amikor a klubhoz került, nem számolt azzal, hogy ilyesmi megtörténhet.
"Pragmatikus ember vagyok, egyszerűen csak mindig meg akartam nyerni a következő mérkőzést, és igyekeztem segíteni a játékosoknak abban, hogy hétről hétre fejlődjenek. Nem igazán foglalkoztam azzal, hova vezethet ez el bennünket" - mondta, ugyanakkor hozzátette: megérdemelték, hogy bajnokok legyenek.

Vardy házánál késő este több száz szurkoló gyűlt össze a csapatot dicsőíteni, de a King Power Stadion környékén és a pubokban is tömegesen ünnepeltek a rajongók.
Az angol futballtörténelemben a Nottingham Forest hajtott végre hasonlóan emlékezetes bravúrt 1978-ban, amikor friss feljutóként 42 meccsből csak hármat elvesztve szerezte meg a bajnoki címet.