Válogatott játékossal erősített a PEAC-Pécs

2015. június 30. kedd 16:52

Nemrég kiderült, hogy a következő szezonban a spanyol Roberto Hernandez irányítja majd a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapatát (mint ismert, a szakember tavaly bajnoki aranyérmet nyert a PINKK-Pécsi 424-gyel), most pedig azt az örömteli hírt jelenthette be a pécsi klub, hogy válogatott játékossal erősítette meg a keretét.

Zele Dorinát már tavaly is szívesen látták volna, ám akkor nem tudták szerződtetni, most viszont igent mondott a 23 éves, 185 centi magas, 3-as és 4-es poszton bevethető ponterős kosaras.

- Az elsődleges szempontom az volt, hogy egy szinttel feljebb lépjek - indokolta klubváltását a Zalaegerszegtől érkező, korábban Szekszárdon és Szolnokon kosárlabdázó Zele Dorina. - Vonzó volt számomra, hogy a csapat indul az Európa-kupában, valamint az is, hogy itt nagy hangsúlyt fektetnek a fiatalok beépítésére. Szeretem a várost is, amikor a Szekszárdban kosaraztam, ide jártam egyetemre, s nagyon megkedveltem Pécset.

A játékos tavaly óta a felnőtt válogatott tagja, s pályára lépett a most vasárnap befejeződött Európa-bajnokságon is. Természetesen nem ilyen szereplésben reménykedett: „Sajnos nem úgy sikerült, ahogy vártuk."

- Jelenleg ő az a magyar játékos, akiben a legtöbb perspektíva van. Bekerült a felnőtt válogatottba, ami igazolja, hogy jól döntöttünk, amikor kiszemeltük - mondta Gyenge Gábor, a PEAC-Pécs sportigazgatója. - Nagyon ponterős, a négyes poszton számítunk rá, és kifejezetten örülünk annak, hogy bár kereste a Miskolc és a Győr, mégis minket választott. Abszolút beleillik a klub új koncepciójába: szeretnénk, ha minél több magyar alkotná a keretet.

A PEAC-Pécsnek a következő szezonban is három fronton kell helytállnia, a magyar bajnokságban és kupában, továbbá a nemzetközi porondon az Európa-kupában is. A sikeres szerepléshez pedig bizony kellenek az olyan remek játékosok, mint például Zele Dorina.