Utolsó idegenbeli mérkőzését játssza a PMFC a kupadöntő előtt

2016. május 28. szombat 10:30

Utolsó idegenbeli mérkőzését játssza a PMFC a kupadöntő előtt

Szombaton 17:30-tól, a Baranya megyei I. osztály 29. fordulójában a Pécstől alig húsz kilométerre fekvő Pécsvárad együttesénél vendégeskedik a PMFC bajnokcsapata. Márton Gábor vezette együttesünknek ez lesz az utolsó idegenbeli találkozója a június 4-i hazai éremátadó zárómérkőzés előtt.

A már biztos aranyérmes helyen végző piros-feketék számára már csak abból a szempontból is fontos a május 28-i találkozó, mert tovább szeretnék növelni már így is gigantikus győzelmi szériájukat. A mecsekaljaiak jelenleg zsinórban huszonkét megnyert bajnoki meccsnél járnak, és gólt is csak március elején kaptak legutóbb.

Aktuális vendéglátóik számára a dobogó már semmi esetben sem elérhető, de a piros-fehéreknek a jelenlegi ötödik helyükért is meg kell majd küzdeniük a szezon hajrájában. Előnyük két pont a Moháccsal szemben. A Kardos Ernő vezette Pécsváradi Spartacus SE mérlege a 29. fordulót megelőzően tizenhat győzelem, három iksz és kilenc vereség.

A két együttes őszi találkozója 6-0-s pécsi győzelemmel zárult a Stadion utcában. A gólok sorát akkor a még 20. életéve előtt álló Horvát Gábor nyitotta. A középpályás a 7. percben 20-ról a jó irányba vetődő kapus mellett a háló jobb alsó sarkába talált, megszerezve így a vezetést a mieinknek. A játékos szerint a PMFC labdarúgócsapa ezúttal is motiváltan lép majd pályára.

- A Pécsvárad ellen itthon nagy arányban nyertünk, úgyhogy ezúttal idegenben is egy hasonló győzelemre számítok - így Horvát Gábor. - A bajnoki cím megszerzése óriási siker, legyen szó bármilyen osztályról. Egy sorozatot megnyerni mindig nagyon nehéz, ettől függetlenül semmi okunk arra, hogy hátradőljünk. Vissza van még két bajnoki meccs, majd az osztályozó, így nem szabad kiesnünk a formánkból. A megye I-es pontvadászatból hátralévő találkozókat jó játékkal szeretnénk hozni - nyilatkozta a PMFC középpályása.

A május 28-án, 17:30-kor kezdődő Pécsváradi Spartacus SE - PMFC összecsapásra a vendégszurkolók külön szektorban foglalhatnak helyet, belépőjegyüket pedig a számukra fenntartott jegypénztárnál válthatják meg, legkorábban a mérkőzést megelőzően egy órával, egységesen 500 forintos áron. Természetesen külön büfé is üzemel majd a helyszínen. A sportpálya pontos címe: 7720 Pécsvárad, Erzsébeti út 2.

Forrás: PMFC - Fotó: PMFC