Újabb két magyar kosarast szerződtetett a PEAC

2015. július 07. kedd 17:23

Pécs A PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata újabb két magyar játékost szerződtetett: a következő szezonban Czirják Noémi és Górjanácz Ágnes is az Európa-kupa-induló együttest erősíti. Roberto Hernandez vezetőedző velük együtt immár nyolc magyarral számolhat a keretben.

- Nagyon örülünk annak, hogy olyan magyar játékosokat sikerült szerződtetnünk, akiknek van pécsi kötődésük - mondta Mészáros Zalán, a PEAC-Pécs ügyvezető igazgatója. - Czirják és Górjanácz érkezésével már majdnem összeállt a csapatunk magyar magja, egy-két játékossal tárgyalunk még.

Czirják két évvel ezelőtt távozott Pécsről, s a legutóbbi két szezont a Győrnél töltötte. Az előző bajnokság bronzmeccsein sok borsot tört korábbi csapata orra alá - erre legalább most már nem lesz lehetősége.

- A nyári szünetben több helyről is kerestek, de a szívem hazahúzott Pécsre, mégiscsak itt van a családom, ráadásul nagyon szimpatikus ajánlatot kaptam. Természetesen szeretnék majd tovább fejlődni, minél magasabb szintre kerülni, s úgy érzem, erre itt meglesz a lehetőségem - fogalmazott a 21 éves irányító, Czirják Noémi.

Ugyanerre meglesz a lehetősége csapattársának, Górjanácz Ágnesnek is, aki szintén 21 éves, s a 2-es és a 3-as poszton bevethető. A legutóbbi szezonban a Cegléd meghatározó játékosa volt.

- Erősebb csapathoz szerettem volna kerülni, mert fejlődni akarok, elsősorban ezért igazoltam a PEAC-Pécshez - mondta Górjanácz. - Szimpatikus, hajtós csapat a pécsi, ráadásul az új vezetőedzőről, Roberto Hernandezről nagyon sok jót hallottam.

Két magyar érkezett, egy szerb viszont távozott - ráadásul nem akárki. Nevena Jovanovics a pécsi csapat meghatározó játékosa volt, nem mellesleg a szurkolók nagy kedvence is. A PEAC-Pécs természetesen szerette volna megtartani, ám miután a szerb válogatottal aranyérmes lett az Európa-bajnokságon, erre gyakorlatilag semmi esély nem volt: a török Edirne olyan ajánlatot tett neki, amellyel nem lehetett versenyezni.

- Szeretnék élni a lehetőséggel, hogy megköszönjem az összes csodálatos pécsi szurkolónak a szeretetet és támogatást, amelyet az elmúlt két évben kaptam tőletek - üzent a Facebookon keresztül Jovanovics a pécsi drukkereknek. - Szeressétek és támogassátok a csapatot ugyanazzal a lelkesedéssel, mint eddig, és biztos vagyok benne, hogy nagyszerű időszak következik. Mindig a szívemben maradtok! Hajrá, PEAC!

Forrás: PEAC-Pécs