Több mint ezer táncos lesz a hétvégén a Lauberben

2015. november 26. csütörtök 10:05

Több mint ezer táncos lesz a hétvégén a Lauberben

A hétvégén két táncversenyt is rendez a Pécsi Fordan Táncklub a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Szombaton 11 órától az ország legjobb akrobatikus rock 'n' roll versenyzőinek lesz a Magyar Bajnoksága, másnap, vasárnap 11 órától pedig Fashion Dance táncosok küzdenek a parketten a Magyar Kupáért. A két napon összesen 1100 táncos fog versenyezni. 

A Magyar Táncsport Szakszövetség idei versenyidényének legrangosabb megmérettetése lesz a az Akrobatikus Rock 'n' Roll Magyar Bajnokság. A rendezési jogot pályázat útján a Pécsi Fordan Sportegyesület nyerte el.

A rangos eseményre 26 hazai klub 610 táncosa küldte el nevezését. 80 páros és 42 formáció fog versenyezni hét versenykategóriában a bajnoki címekért. A Pécsi Fordan Sportegyesület négy leánycsapattal képviseli Pécset.
A bajnokság főrendezője, Papp Viktor elmondta, hogy szombaton sportcsarnokot már délelőtt 9-kor kinyitják, hiszen ekkortól kerül sor a formációk színpadpróbáira. A selejtezők és a reményfutamok 11 és 16 óra között zajlanak, a döntő öt órakor kezdődik.

Másnap 10-kor nyitják a közönség számára a Lauber Dezső Sportcsarnokot, 11 órakor a Fashion Dance Magyar Kupa, Minősítő Verseny és Csapatbajnokság. A pécsieken kívül a megyéből érkeznek bólyi és pécsváradi táncosok, de több pesti klub, valamint Mosonmagyaróvár is jelen lesz.

A küzdelmek egyenes kiesésben folynak a végső győzelemig.

Mindig népszerű versenykategória a Rock 'n' Roll és Fashion Dance Táncosok Minősítő Versenye, itt általában a táncklubok 2-3. vonala szokott versenyezni. A 24 rock 'n' roll formáció és páros és a 15 fashion dance csapat ezúttal sem a dobogós helyezésekért, hanem az arany, ezüst és bronz minősítésekért fog táncolni. A zsűri értékelése után minden résztvevő a minősítésének megfelelő éremmel és oklevéllel térhet haza, a táncműfajonkénti legjobb csapat pedig egy serleggel lesz gazdagabb.
A vasárnapi versenynap második felében kerül sor a Fashion Dance Magyar Kupára.

A nézők a belépőjegyükkel szavazhatnak az általuk vélt legszimpatikusabb csapatra, vagy párosra.

EQM