Szoros meccsen vesztett a PEAC a Final Four pécsi döntőjén

2016. május 02. hétfő 07:08

A férfiaknál a Celldömölk megvédte címét, míg a nőknél a Szekszárd először nyerte meg az asztalitenisz Extraligát, amelynek négyes döntőjét szombaton és vasárnap rendezték meg Pécsen.

A férfiaknál a szombati elődöntők első párharcát az alapszakaszgyőztes Celldömölk 6-2-re nyerte meg a rutinos pingpongosokat felvonultató Szeged ellen, míg a házigazda Pécs rendkívül magabiztos, 7-0-s sikert aratott a Kriston Dániellel és a finn válogatott Oláh Benedekkel felálló Szécsény ellen. A 42 éves Pázsy Ferenc mindkét említett játékost legyőzte.

A vasárnapi döntőben aztán nagy csatára kényszerítették a címvédőt a hazaiak, de végül a Lindner Ádám, Ecseki Nándor, Fazekas Péter összeállítású együttes megismételte tavalyi sikerét.

A nőknél az alapszakaszgyőztes Szekszárd szombaton 6-2-re múlta felül az ERDÉRT SE-t, míg a tavalyi finálé "visszavágóján" a Postás SE 6-4-re verte a címvédő Budaörsöt, azaz visszavágott a 2015-ös vereségért.

A finálé aztán igencsak egyoldalú küzdelmet hozott: a két kínai, illetve kínai származású játékossal felálló szekszárdi csapat 7-0-ra diadalmaskodott, fennállása első bajnoki címét megszerezve. A csapat tagjai: Lovas Petra, Madarász Dóra, a svéd Li Fen és a kínai Jü Jang.

A férfiaknál a Szécsény, a nőknél a Budaörs lett a bronzérmes.
Eredmények:

Férfiak:
Elődöntők:
Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka I. - Floratom Szeged AC Probart I. 6-2
PTE PEAC-Kalo Méh I. - SZERVA ASE Szécsény I. 7-0
Bronzmérkőzés:
SZERVA ASE Szécsény I.-Floratom Szeged AC Probart I. 6-4
Döntő:
Celldömölk-PTE PEAC 6-4

Nők:
Elődöntők:
Szekszárd AC I.-Budapesti ERDÉRT SE 6-2
Postás SE-Budaörsi 2i SC 6-4
Bronzmérkőzés:
Budaörsi 2i SC-Budapesti ERDÉRT SE 7-0
Döntő:
Szekszárd-Postás SE 7-0