Sikeresen szerepeltek a pécsi paraúszók Berlinben

2016. június 15. szerda 13:46

Sikeresen szerepeltek a pécsi paraúszók Berlinben

A Berlinben zajló nyílt nemzetközi paraúszó bajnokságon 27 nemzet 129 egyesülete vesz részt. A verseny komolyságát jelzi, hogy a négy nap alatt több világcsúcs is született.

A magyar csapatot az utánpótlás ifjúsági korosztálya alkotta. Az 5 fős csapatból hárman a pécsi ANK Úszóklub versenyzői. Jancsik Árpád edzőként vezette az ötfős magyar csapatot, akik kiválóan szerepeltek a négynapos nemzetközi versenyen.

- A Paralimpia előtt az utolsó nagy verseny volt ez Berlinben, hihetetlen sok nemzet képviseltette magát. Megdöbbentő látni, hogy például a Brazilok mekkora csapattal érkeztek, milyen profi körülmények között - magyarázta Jancsik Árpád. - Az Európa Bajnokság után mindenki teljes gőzzel a riói paralimpiára készül. Nálunk ezen a versenyen azok a versenyzők kaptak lehetőséget akik a jövő reménységei és ha idén még nem is, de négy év múlva ha minden jól megy ők is indulhatnak a paralimpiai játékokon - folytatta az edző. - Számunkra külön öröm, hogy Pécs talán a legnagyobb bázisa a paraúszás utánpótlásának - tette hozzá.

Három pécsi versenyző mellett (Iván Bence, Marinov Szabolcs, Bognár Gergő) még két sportoló alkotta a magyar csapatot. Ugyancsak nagy reménység Mocsári Bence Szegedről és Szabó Szilárd Budapestről.

A négy nap alatt több érmet is sikerült szerezniük.
Iván Bence volt a csapat egyik meglepetés embere. 100 méter mellen arany érmet, 50 méter mellen ezüst érmet szerzett. 200 méter vegyesen világbajnoki szintidőtől egy hajszálra maradt el és nagyon közel van már a paralimpiai szint is.

Bognár Gergő megbízható versenyző, hozta a tőle elvárt eredményeket. 100 méter gyorson bronz érmes lett.
Marinov Szabolcs az igen súlyos gerincferdülés miatt ezt az évet szinte csak rehabilitációra áldozta. Ezen a versenyen mégis voltak megvillanásai.

- Fontos volt ez a verseny, láthattuk a jelen és a jövő ellenfeleit. Fel tudtuk mérni hogy mik az erősségeink és a gyengeségeink amiből a jövőben tovább tudunk építkezni - mondta Jancsik Árpád.

EQM